05: Aankoopbeleid: verschil tussen versies
Regel 6: | Regel 6: | ||
Helaas zijn er altijd periodes dat het aanbod te gering is. Daar kan een [[scout]] uitkomst bieden. Hij kan door jou op pad gestuurd worden om te zoeken naar een speler die voldoet aan jouw wensen. Maar dat is niet altijd nodig. De scout is, voor een klein team, best wel duur en je kan ook nog zoeken bij de andere teams en een aanbieding doen. Het heeft geen zin om dagen te wachten totdat een manager op je aanbod ingaat. Als je na 24 uur nog geen reactie binnen hebt dan kan je maar beter het aanbod intrekken en op zoek gaan na een andere speler. Je kan beter niet het risico nemen om meerdere aanbiedingen tegelijk te doen als je daar het geld niet voor hebt. Want op het moment dat je rood komt te staan vertrekken er spelers vanwege de onzekere financiële toekomst tegen een zeer geringe vergoeding. | Helaas zijn er altijd periodes dat het aanbod te gering is. Daar kan een [[scout]] uitkomst bieden. Hij kan door jou op pad gestuurd worden om te zoeken naar een speler die voldoet aan jouw wensen. Maar dat is niet altijd nodig. De scout is, voor een klein team, best wel duur en je kan ook nog zoeken bij de andere teams en een aanbieding doen. Het heeft geen zin om dagen te wachten totdat een manager op je aanbod ingaat. Als je na 24 uur nog geen reactie binnen hebt dan kan je maar beter het aanbod intrekken en op zoek gaan na een andere speler. Je kan beter niet het risico nemen om meerdere aanbiedingen tegelijk te doen als je daar het geld niet voor hebt. Want op het moment dat je rood komt te staan vertrekken er spelers vanwege de onzekere financiële toekomst tegen een zeer geringe vergoeding. | ||
Tenslotte nog over de [[posities]] waarvoor je spelers aantrekt. Ik heb zelf de beste ervaring om achterin te beginnen, dus probeer je keeper, verdediging en het middenveld te versterken. Bij de spitsen koop ik liever geen versterking. Want vaak zal je zien dat de spits met de laagste rating je topscoorder is, en als je dus een nieuwe aanvaller haalt sta je voor het probleem wie je dan moet opstellen. Als je desondanks wat aan je aanval wilt doen dan kan je dat het beste doen in de beginfase van de competitie. | Tenslotte nog over de [[positie|posities]] waarvoor je spelers aantrekt. Ik heb zelf de beste ervaring om achterin te beginnen, dus probeer je keeper, verdediging en het middenveld te versterken. Bij de spitsen koop ik liever geen versterking. Want vaak zal je zien dat de spits met de laagste rating je topscoorder is, en als je dus een nieuwe aanvaller haalt sta je voor het probleem wie je dan moet opstellen. Als je desondanks wat aan je aanval wilt doen dan kan je dat het beste doen in de beginfase van de competitie. | ||
Tip: Als je een aanbod doet bij een andere team moet je kijken of men daar de speler wel kan missen. Je aanbod zal niet snel geaccepteerd worden als het om een basisspeler gaat. | Tip: Als je een aanbod doet bij een andere team moet je kijken of men daar de speler wel kan missen. Je aanbod zal niet snel geaccepteerd worden als het om een basisspeler gaat. |
Huidige versie van 20 nov 2006 om 13:52
OSM cursus
door: William
Les 5: Aankoopbeleid
Het is van belang om regelmatig op de transferlijst te kijken of er nieuwe spelers te koop zijn. Vooral in de beginfase kan je soms hele leuke spelers aankopen voor een niet al te hoge prijs. Als je voor de keuze staat om één dure speler als versterking te halen of om meerdere spelers van mindere kwaliteit die toch een verbetering zijn van je basis elftal dan kies ik meestal voor het laatste. Ook al gaat dat maar om geringe verbeteringen. Ik koop dan ook veel aan maar dan ik kan ook veel verkopen. Mijn elftal wordt op deze manier in de breedte sterker. Hierdoor ben ik minder kwetsbaar bij blessures en schorsingen.
Helaas zijn er altijd periodes dat het aanbod te gering is. Daar kan een scout uitkomst bieden. Hij kan door jou op pad gestuurd worden om te zoeken naar een speler die voldoet aan jouw wensen. Maar dat is niet altijd nodig. De scout is, voor een klein team, best wel duur en je kan ook nog zoeken bij de andere teams en een aanbieding doen. Het heeft geen zin om dagen te wachten totdat een manager op je aanbod ingaat. Als je na 24 uur nog geen reactie binnen hebt dan kan je maar beter het aanbod intrekken en op zoek gaan na een andere speler. Je kan beter niet het risico nemen om meerdere aanbiedingen tegelijk te doen als je daar het geld niet voor hebt. Want op het moment dat je rood komt te staan vertrekken er spelers vanwege de onzekere financiële toekomst tegen een zeer geringe vergoeding.
Tenslotte nog over de posities waarvoor je spelers aantrekt. Ik heb zelf de beste ervaring om achterin te beginnen, dus probeer je keeper, verdediging en het middenveld te versterken. Bij de spitsen koop ik liever geen versterking. Want vaak zal je zien dat de spits met de laagste rating je topscoorder is, en als je dus een nieuwe aanvaller haalt sta je voor het probleem wie je dan moet opstellen. Als je desondanks wat aan je aanval wilt doen dan kan je dat het beste doen in de beginfase van de competitie.
Tip: Als je een aanbod doet bij een andere team moet je kijken of men daar de speler wel kan missen. Je aanbod zal niet snel geaccepteerd worden als het om een basisspeler gaat.
Wie is William?
William is een OSM'er van het eerste uur. Deze ervaren manager heeft geruime tijd bovenaan de Managerranking gestaan. William heeft zijn kennis opgetekend en verwerkt tot een OSM cursus.