18: Cheatersalert

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel is onderdeel
van Jeffrey Pol's OSM cursus
Osmcursus.png
Lessen
01: Starten
02: Systeem
03: Voorbereiding
04: Verkoopbeleid
05: Aankoopbeleid
06: Personeel
07: Training
08: Opstelling
09: Het boekje...
10: Taktiek
11: Grensverleggend
12: Sterke tegenstander
13: Trainingskampen
14: Crisismanager
15: Falende spitsen
16: Wiel van Coerver
17: Moderatorschap
18: Cheatersalert
OSM cursus
door: William

Les 18: Cheatersalert

Het moest er een keer van komen dat ik nog iets zou gaan roepen over cheaters. In de structuur van OSM zit de aanwezigheid van cheaters een beetje ingebakken. Door de snelle manier dat je een account kan aanmaken en het feit dat je veel ruimte krijgt bij het transferen is voor velen de verleiding te groot om een extra account aan te maken. De staff zou dit kunnen bestrijden door het aanmaken van nieuwe accounts veel moeilijker te maken dan nu het geval is maar dat zou toekomstige managers kunnen afschrikken. We moeten dus leven met de realiteit dat niet iedereen het fatsoen kan opbrengen om op een normale manier dit spel te spelen.

Persoonlijk snap ik niet dat iemand trots is op zijn prestatie als dat door cheaten tot stand is gebracht. Maar net zo goed dat er in de sport competitievervalsing is door doping zo is er competitievervalsing bij OSM door cheaten. Waakzaamheid is dus geboden en alle managers doen er verstandig aan om de transfers in de gaten te houden. Als inlognamen en managersnamen erg veel op elkaar lijken, of bepaalde accounts regelmatig gelijktijdig inloggen dan is het zeer waarschijnlijk dat je te maken heb met cheaten. In deze gevallen of als je twijfelt meld het dan via cheater melden met een omschrijving van je vermoedens en de managernamen van de verdachten. De staff zal dat dan onderzoeken.

Tip: Moderators worden geacht iets extra’s te doen als het gaat om het aanpakken van cheaters, dat wil zeggen dat ze regelmatig de naar de transfers in hun competities kijken.

Wie is William?

William is een OSM'er van het eerste uur. Deze ervaren manager heeft geruime tijd bovenaan de Managerranking gestaan. William heeft zijn kennis opgetekend en verwerkt tot een OSM cursus.