11: Grensverleggend

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel is onderdeel
van Jeffrey Pol's OSM cursus
Osmcursus.png
Lessen
01: Starten
02: Systeem
03: Voorbereiding
04: Verkoopbeleid
05: Aankoopbeleid
06: Personeel
07: Training
08: Opstelling
09: Het boekje...
10: Taktiek
11: Grensverleggend
12: Sterke tegenstander
13: Trainingskampen
14: Crisismanager
15: Falende spitsen
16: Wiel van Coerver
17: Moderatorschap
18: Cheatersalert
OSM cursus
door: William

Les 11: Grensverleggend (geschreven door Borderline)

Ook ik ben gevraagd door William om eens mijn mening te geven omtrent taktieken etc. Zoals mijn naam al zegt heb ik dan ook gekozen voor de titel: Grensverleggend.

Ik krijg dagelijks een tiental pm´s met de vraag welk systeem ze moeten gaan spelen met hun team. Ik kan jullie vertellen dat de formatie slechts een onderdeel vormt van het totale beleid van een manager. Zo ben ik kampioen geworden met 4-2-4, 3-2-5, 3-5-2, 3-4-3, 3-3-4 en 4-4-2. Dit wil dus duidelijk zeggen dat de formatie één is maar dat het totaal veel belangrijker is.

Voor dat het seizoen begint stel ik meestal al een systeem vast. Dit doe ik puur op basis van mijn spelersmateriaal en de door mij gewenste versterkingen. Bij deze versterkingen gaat het nog niet om de invulling op naamsniveau maar is de positie voldoende. Hierbij let ik niet op sterkte van mijn mogelijke basisspelers maar ook op de leeftijd. Ik wil namelijk dat er wel een jeugdspeler getraind kan worden.

Deze training voor de jeugdspeler vindt bij mij altijd plaats bij een verdediger en een aanvaller. Immers tegenwoordig staan er zat middenvelders voor een redelijk bedrag te koop dat ik die liever koop dan train.

Wat voor mij wel een absolute pré is bij verdedigers is dat ze ook een aanvallende waarde hebben om zodoende op de flanken te spelen. Ik laat nagenoeg altijd namelijk mijn verdedigers minimaal opkomen tot het middenveld.

Met bovenstaande tips hoop ik dat iedereen zijn/haar grenzen kan gaan verleggen in de resultatensfeer en dat ze tevens voortaan mij geen berichten sturen maar op deze cursussen zullen gaan letten.

Succes allemaal.

Wie is William?

William is een OSM'er van het eerste uur. Deze ervaren manager heeft geruime tijd bovenaan de Managerranking gestaan. William heeft zijn kennis opgetekend en verwerkt tot een OSM cursus.