04: Verkoopbeleid

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel is onderdeel
van Jeffrey Pol's OSM cursus
Osmcursus.png
Lessen
01: Starten
02: Systeem
03: Voorbereiding
04: Verkoopbeleid
05: Aankoopbeleid
06: Personeel
07: Training
08: Opstelling
09: Het boekje...
10: Taktiek
11: Grensverleggend
12: Sterke tegenstander
13: Trainingskampen
14: Crisismanager
15: Falende spitsen
16: Wiel van Coerver
17: Moderatorschap
18: Cheatersalert
OSM cursus
door: William

Les 4: Verkoopbeleid

Het wordt tijd om het transferbeleid eens onder de loep te nemen. Deze les gaat alleen over het verkopen van spelers. Bij les 2 heb je al goed nagedacht over het systeem dat je wilt gebruiken. Met dat systeem in het achterhoofd kan je beginnen om je selectie uit te dunnen. Bepaal eerst hoe je hoofdselectie er uit moet zien. Als je op safe gaat dan heb je 3 keepers nodig en op de andere linies 6 spelers. Dan heb je meestal voldoende spelers om blessures en schorsingen van spelers op te vangen, afhankelijk van je tactiek kan het soms met minder spelers. Maar met deze brede selectie hou je de mogelijkheid over om alsnog voor een ander systeem te kiezen voor het geval dat de resultaten niet voldoen aan je verwachtingen.

Jonge spelers die nog niet in de hoofdselectie horen kan door training geschikt maken voor je selectie. De overige spelers kan je verkopen. Ik zeg niets over de prijs die je moet vragen, dat is iets wat jezelf mag uitzoeken. Ik neem aan dat iedereen beseft dat men eerder geneigd zal zijn om een speler te kopen die redelijk geprijsd zijn dan de spelers waar je extreem veel geld voor vraagt. Behalve andere managers kan je speler ook door OSM opgekocht worden.

Tip: Zet van de overtollige spelers eerst de spelers met de hoogste waarde te koop. Dan heb in aan het begin wat meer geld voor je aankopen.

Wie is William?

William is een OSM'er van het eerste uur. Deze ervaren manager heeft geruime tijd bovenaan de Managerranking gestaan. William heeft zijn kennis opgetekend en verwerkt tot een OSM cursus.