14: Crisismanager

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel is onderdeel
van Jeffrey Pol's OSM cursus
Osmcursus.png
Lessen
01: Starten
02: Systeem
03: Voorbereiding
04: Verkoopbeleid
05: Aankoopbeleid
06: Personeel
07: Training
08: Opstelling
09: Het boekje...
10: Taktiek
11: Grensverleggend
12: Sterke tegenstander
13: Trainingskampen
14: Crisismanager
15: Falende spitsen
16: Wiel van Coerver
17: Moderatorschap
18: Cheatersalert
OSM cursus
door: William

Les 14: Crisismanager

Uit mijn eigen praktijk het volgende voorbeeld. En dat komt uit de crewcups. Het lot had mij de Wolverhampton Wonderers toebedeeld een ploeg die 17e moet worden. Ik heb veel ervaring met degradatieploegen tot zover dus geen probleem. Maar op de een of andere manier ging het niet goed met dit team. Na tien wedstrijden wachtte ik nog steeds op mijn eerste winstpartij. Niet dat het echt slecht ging want ik kwam 6 keer tot een gelijkspel waaronder een paar wedstrijden tegen Chelsea en Arsenal, maar echt vrolijk werd ik er ook niet van. Ik daar stond ik dan op een troosteloos op de 19e plek. En ik speelde op grond van het veldoverwicht niet eens zo slecht, maar die bal wilde er maar niet in. Kortom crisis! En natuurlijk probeer je van alles, je zet eens een TK in en je verliest thuis ondanks een groot veldoverwicht met 1-2! Hetgeen ook klopt met datgene wat we in de vorige les gezien hebben. De ommekeer kwam pas toen ik thuis tegen nummer 18 wel nipt won. Die overwinning brak de spreekwoordelijke ban en begon ik regelmatig te winnen.

De ervaring van dit geval maar ook van andere periodes leert soms dat alles wat je als manager probeert te beïnvloeden gedoemd lijkt te mislukken. Door stug vol te houden en trouw te blijven aan je systeem komt het uiteindelijk allemaal wel weer goed. Maar onthoudt dat het inzitten van een trainingskamp om zo uit het dal te komen niet het gewenste resultaat zal opleveren. De kern van mijn probleem was het vermogen om te scoren maar daar ga ik in les 15 verder op in. Overigens kan dit verschijnsel ook de andere kant opwerken dan lijkt het wel of een ploeg niet kan verliezen.

Wie is William?

William is een OSM'er van het eerste uur. Deze ervaren manager heeft geruime tijd bovenaan de Managerranking gestaan. William heeft zijn kennis opgetekend en verwerkt tot een OSM cursus.