15: Falende spitsen

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel is onderdeel
van Jeffrey Pol's OSM cursus
Osmcursus.png
Lessen
01: Starten
02: Systeem
03: Voorbereiding
04: Verkoopbeleid
05: Aankoopbeleid
06: Personeel
07: Training
08: Opstelling
09: Het boekje...
10: Taktiek
11: Grensverleggend
12: Sterke tegenstander
13: Trainingskampen
14: Crisismanager
15: Falende spitsen
16: Wiel van Coerver
17: Moderatorschap
18: Cheatersalert
OSM cursus
door: William

Les 15: Falende spitsen

Het voetbal zit soms raar in elkaar. Neem het voorbeeld van Mateja Kezman. In de nationale competitie scoort hij destijds aan de lopende band. Maar in zijn Europese wedstrijden kwam het er nooit uit (bij Chelsea trouwens ook niet). En dat terwijl hij er zeer op gebrand was. Ik ben geen fan van hem maar je kan hem niet ontzeggen dat hij er niet voor werkt. Hoe komt dat toch kan je je afvragen. Zit het tussen de oren of is hij niet zo goed als velen vinden? Maar veel interessanter is de vraag of dit verschijnsel ook in OSM voorkomt. Naar mijn bescheiden mening is dit wel het geval maar dat is wel speculatie. Als je naar je spitsen kijkt dan zie je vaak dat de speler met de laagste rating vaak de topscoorder is en dat sommige andere spelers niet of nauwelijks scoren (ook bij deze opmerking begin ik me af te vragen of de admin de engine op dit punt heeft aangepast. Vorig seizoen was mijn topscoorder ook mijn beste spits. En dit seizoen is Kuyt als beste spits mijn topscoorder. Het plaatst deze les in een ander daglicht als dit inderdaad veranderd is).

Mijn ervaring is dat je de scorende spelers zo veel mogelijk moet laten spelen. Pas nadat ze een tijdje droog staan moet je ze een keer naar de kant halen, dan hou je ze scherp. Om deze reden ben ik ook terughoudend als het gaat om het halen van nieuwe spitsen. Een hoge rating is geen garantie voor veel doelpunten, en daar moet je een spits toch op afrekenen.

Tip 1: Kijk eens of je spitsen die regelmatig scoren bij een ander team kan kopen.

Tip 2: Verkoop nooit een regelmatig scorende spits.

Wie is William?

William is een OSM'er van het eerste uur. Deze ervaren manager heeft geruime tijd bovenaan de Managerranking gestaan. William heeft zijn kennis opgetekend en verwerkt tot een OSM cursus.