06: Personeel

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel is onderdeel
van Jeffrey Pol's OSM cursus
Osmcursus.png
Lessen
01: Starten
02: Systeem
03: Voorbereiding
04: Verkoopbeleid
05: Aankoopbeleid
06: Personeel
07: Training
08: Opstelling
09: Het boekje...
10: Taktiek
11: Grensverleggend
12: Sterke tegenstander
13: Trainingskampen
14: Crisismanager
15: Falende spitsen
16: Wiel van Coerver
17: Moderatorschap
18: Cheatersalert
OSM cursus
door: William

Les 6: Personeel

Het personeel bij OSM is behoorlijk duur. Duur? Jazeker dat is echt zo. Een dokter krijgt een jaarsalaris dat meer dan € 500.000,-- is. En de scout is nog duurder. We kunnen wel een debat gaan voeren of dat realistisch is maar in OSM is het een feit. Daar staat natuurlijk ook tegenover dat de clubs mochten willen dat ze net zo veel geld tot hun beschikking zouden hebben als in OSM.

Hoe dan ook het is raadzaam om personeel pas aan te nemen op het moment dat je ze nodig hebt. Maar aan de andere kant kan je ook niet zonder personeel. Mijn vaste staff bestaat altijd uit de spitsentrainer, de keeperstrainer en de verdedigingstrainer die al in de voorbereiding aangesteld worden. Bij aanvang van de competitie stel ik de conditietrainer, de Sportpsycholoog, de fysiotherapeut en de spion aan. Inclusief de assistent die totaal overbodig is maar helaas niet ontslagen kan worden kom ik al aan 8 man. Meestal komen daar in de loop van het seizoen een paar dokters bij.

Je ziet dat de mensen met een gewone sk nu in de problemen komen met max. 9 personeel. Want ze zullen moeten kiezen. Als je ook nog een scout en een commercieel manager wilt hebben dan moet je toch maar eens gaan sparen voor een PSK. Natuurlijk kan je tussentijds ook personeel ontslaan, dat is een kwestie van geld want je betaalt wel een jaarsalaris, als je het ervoor over hebt mag je dat van mij doen maar ik besteed mijn geld liever aan nieuwe spelers. En natuurlijk is het geen nieuws dat je geen scout moet inhuren als jouw club maar een klein inkomen heeft. Tip: gebruik een commercieel manager pas als je minder dan 20 wedstrijden te gaan heb want dan betaal je minder terug dan dat je geleend hebt. Want nadat je een lening hebt afgesloten blijf je de rest van het seizoen 5% voor rente en aflossing betalen.

Wie is William?

William is een OSM'er van het eerste uur. Deze ervaren manager heeft geruime tijd bovenaan de Managerranking gestaan. William heeft zijn kennis opgetekend en verwerkt tot een OSM cursus.