07: Training

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel is onderdeel
van Jeffrey Pol's OSM cursus
Osmcursus.png
Lessen
01: Starten
02: Systeem
03: Voorbereiding
04: Verkoopbeleid
05: Aankoopbeleid
06: Personeel
07: Training
08: Opstelling
09: Het boekje...
10: Taktiek
11: Grensverleggend
12: Sterke tegenstander
13: Trainingskampen
14: Crisismanager
15: Falende spitsen
16: Wiel van Coerver
17: Moderatorschap
18: Cheatersalert
OSM cursus
door: William

Les 7: Training

Door spelers naar de training te sturen kan je het elftal aanzienlijk verbeteren. Maar dan moet je geen oude spelers gaan trainen, incidenteel kan een training succesvol zijn maar meestal heeft de training geen resultaat. Het is logisch dat hoe jonger een speler hoe meer potentieel hij heeft. Het is heerlijk als je twee gelijkwaardige en jonge keepers hebt. Je laat ze beurtelings trainen waardoor je sluitpost steeds beter wordt. Verder is het handig als je op bepaalde posities meerdere spelers hebt die je succesvol kan trainen, dat is ook iets om rekening mee te houden met je aankoopbeleid. Maar richt je focus niet alleen op jonge spelers, het schijnt dat de oudere spelers constanter presteren. Ik heb het persoonlijk nooit onderzocht dus ik kan niet vertellen of dit werkelijk zo is.

Als er een basisspeler is die door een rode kaart niet opgesteld kan worden kan je door hem te trainen van de nood een deugd maken. Vroeger wilde ik nog wel eens een middenvelder gelijktijdig laten trainen op aanval en op verdediging. Helaas kan dat nu niet meer. Daarom is mijn praktijk nu dat ik mijn geld gebruik voor het aankopen van betere middenvelders en dat ik mijn verdediging en mijn aanval train.

Het instellen van de training wordt nog wel eens vergeten. Door jezelf aan te leren om altijd nog één keer je team te bekijken voordat je OSM afsluit kan je dit soort fouten voorkomen.

Tip: Tijdens vrije dagen, bijvoorbeeld tijdens een bekerronde of in de voorbereiding kan je het beste jonge basisspelers trainen (zie ook les 3).

Wie is William?

William is een OSM'er van het eerste uur. Deze ervaren manager heeft geruime tijd bovenaan de Managerranking gestaan. William heeft zijn kennis opgetekend en verwerkt tot een OSM cursus.