Competities

Uit OSMWiki

In het kort

Het doel van elke manager op Online Soccer Manager is om in (een) competitie met anderen jouw team optimaal te laten presteren. Dit kan het winnen van een kampioenschap betekenen, maar ook het behalen van een van te voren door het bestuur vastgestelde doelstelling.

Welk team krijg ik?

Je kan op het startpunt alle beschikbare competities vinden. Daar kun je kijken welk team je graag wilt managen. Stuur de OSM Staff geen mailtjes als 'Ik wil met Manchester spelen' of 'Ik ben een echte Ajax fan, geef mij nu Ajax'. Iedereen wil met de toppers spelen, dus het is soms lastig om aan een topclub te komen, dat is gewoon iets om rekening mee te houden.

Wanneer en hoe vaak worden er wedstrijden gespeeld?

Wedstrijddagen worden elke avond gesimuleerd. De simulaties beginnen om 19:00 uur 's avonds (Nederlandse tijd.)

Wat gebeurt er aan het einde van een seizoen?

Alle teams zullen worden gereset en je resultaat zal worden toegevoegd aan je manager-profiel. Als dit is gebeurd, is je contract afgelopen en kun je je opnieuw aanmelden bij deze of een andere competitie om een club te gaan managen.

Neem dus géén ontslag bij je team, anders krijg je geen managerpunten. Na de laatste wedstrijd zal de eindstand nog één dag blijven staan, daarna wordt de competitie gereset en kun je een nieuw team kiezen.

Je kan echter niet opnieuw beginnen in de zelfde landencompetitie, alleen als je mee genomen wordt door de desbetreffende moderator. Is dit niet het geval dan zal je op de startpagina verschijnen waar je opnieuw een competitie zal moeten kiezen, tevens kan je ook van server veranderen.

Waarom wordt de competitie aan het einde van het seizoen gereset?

Dit gebeurt primair om het realisme te bewaren. Omdat er één seizoen gespeeld wordt, kun je altijd beschikken over het volledig originele team aan het begin van een seizoen. De echte spelersnamen en kwaliteiten staan dan tot je beschikking. Als er meerdere seizoenen achter elkaar doorgespeeld zou worden, dan zou dit niet het geval zijn. Verder wordt na één seizoen de balans opgemaakt en worden managerpunten toegekend aan de beste managers uit de competitie. Een andere manager moet dus dezelfde startpositie hebben in het begin van elk seizoen.

Ik wil doorspelen met mijn team en mijn spelers behouden, is dat mogelijk?

Nee, dat is niet mogelijk. OSM is ontwikkeld als een spel dat één seizoen duurt. Als het seizoen afgelopen is dan kun je een nieuw team kiezen of aan een andere competitie deelnemen. Zo kun je elk seizoen aan verschillende competities deelnemen (bijvoorbeeld Nederland, Duitsland, Engeland en Spanje).

Ik wil een nieuwe competitie starten, hoe doe ik dat?

Stuur een verzoek om een nieuwe competitie met behulp van het competitieformulier. Je moet wel Premium Seizoenskaarthouder zijn om van deze optie gebruik te mogen maken!

Kan ik ook buiten mijn eigen competitie spelers kopen?

Ja, dat kan op twee manieren.

  • Via de Transferlijst worden er af en toe spelers uit het buitenland te koop aangeboden die door andere coach zijn gevonden
  • Je kunt zelf spelers scouten (als je Seizoenskaarthouder bent)en als jij de resultaten bekijkt zullen die spelers meteen op tranferslijst te zien zijn en ook te koop worden voor andere.

De scout kun je op pad sturen om geschikte spelers voor je te vinden. De scout gaat op zoek op basis van de criteria die je van tevoren aan hem doorgeeft. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op een aanvaller, aanvalsrating tussen de 70 en 80 met een maximale waarde van 12 miljoen. De scout doet over een volledige zoekactie één spelweek. Het resultaat van de zoektocht van de scout zal op de transferlijst geplaatst worden. Besluit je uiteindelijk om de speler niet te kopen, dan hebben andere clubs uit jouw competitie de kans om deze speler in te lijven.

Ik wil helpen met het updaten van een competitie, of ik wil een nieuwe competitie aanleveren, hoe kan ik dat doen?

Als je mee wilt helpen met het maken van nieuwe competities of het updaten van bestaande competities, dan wordt dat zeer gewaardeerd mits het nodig is. Je kunt dit doen door de clubs en spelers van een bepaalde competitie bij elkaar te zoeken en ze ratings te geven. Je moet hiervoor het volgende Excel-bestand gebruiken:

templateA.xls (Voor alle competities)

Stuur dit bestand volledig ingevuld op naar de league support. Vraag van te voren wel even of het nodig is, het zou jammer zijn als je overbodig werk deed.

Als de ratings goed zijn en de competitie wordt geaccepteerd (geïmplementeerd in het spel), dan verdien je een gratis seizoenskaart.

Ook organiseert de league support jaarlijks de update contest. Hou daarvoor het nieuws en updates forum voor in de gaten

Hoe bepaal ik op welke OSM server ik wil spelen?

Er zijn meerdere OSM competitie-servers. Je kunt zelf een keuze maken met elk (sub)account op welke server je gaat spelen. Elke server heeft een eigen aanbod aan competities. Om je server te kiezen ga je naar het landenkeuzescherm. Dit kun je alleen doen als je nog niet in een competitie zit.

Competitie-overzicht

Je kan via het menu Overzichten > Competities kiezen of je naar de Actieve Competities gaat of dat je naar de landenlijst gaat.

De Actieve Competities zijn alle competities nu aan de gang zijn, alle competities zijn netjes gerangschikt dus is het overzichtelijk om de competities te bekijken, ook kan je hier een competitie aanvragen, onderaan de pagina kan je dat doen.

Op de Landenlijst kan je alle competities zien met hun clubs en de bijbehorende doelstelling die elke club van haar bestuur heeft meegekregen. Ook hier is alles weer mooi per land gerangschikt dus is het ook overzichtelijk om te zoeken. Als je op de clubnaam klikt zie je ook alle spelers en hun ratings, dit is dus heel erg makkelijk als je niet weet welke club je neemt, je kan zo rondkijken en zoeken naar leuke clubs met goede spelers.

Externe Links