Server

Uit OSMWiki

Een website op het internet draait op servers. Dit zijn grote computers die ervoor zorgen dat alle gegevens in het spel opgeslagen, getoond en verwerkt kunnen worden.

Er zijn twee typen servers in OSM, dat zijn:

 1. Database servers
 2. Webservers

Database servers

Een database server, of competitieserver regelt de opslag van de diverse competities op OSM. Elke database server kan een bepaald aantal competities aan. Als er teveel competities zijn op een database server, dan wordt de aanvraag van nieuwe competities op die server tijdelijk gedeactiveerd.

Je kiest voor een server op het landenscherm waar je ook je competitie kunt starten of kunt uitkiezen. Op dit moment heeft OSM de volgende competitieservers:

 1. Johan
 2. Diègo
 3. Clarence
 4. Jaap
 5. Lionel
 6. Thierry
 7. Luc
 8. Dirk

Tegenwoordig worden managers met ongeveer gelijke ervaring bij elkaar op een server geplaatst om het zo uitdagender te maken voor zowel de ervaren als beginnende managers. De serversindeling is als volgt (onder voorbehoud van wijzigingen). Beginners zullen starten op: Luc, Jaap, Lionel en Thierry. Ervaren managers zullen elkaar vooral tegenkomen op Johan, Diego, Clarence en Dirk.

Je kan hier kijken hoe ver de verschillende servers zijn met het simuleren van de wedstrijden!

Webservers

Behalve competitie/database servers zijn er ook webservers. Deze zorgen ervoor dat de gegevens die je opvraagt ook daadwerkelijk op je scherm komen. De werking van dit type server is wat minder transparant omdat ze geclusterd zijn. Elke gebruiker krijgt automatisch een server toegewezen. Onderaan de pagina zie je "Pagina gegenereerd in: (...) seconden op OSMWEBxx." XX staat hier voor de getallen van de server.

OSM heeft momenteel 7 webservers.

Het kan handig zijn om een specifieke webserver te benaderen, bijvoorbeeld als er één down is (niet werkt). Dit kun je heel eenvoudig doen door één van de volgende URL's te gebruiken:

 1. osmweb01.onlinesoccermanager.nl
 2. osmweb02.onlinesoccermanager.nl
 3. osmweb03.onlinesoccermanager.nl
 4. osmweb04.onlinesoccermanager.nl
 5. osmweb05.onlinesoccermanager.nl
 6. osmweb06.onlinesoccermanager.nl
 7. osmweb07.onlinesoccermanager.nl