Seizoenskaart

Uit OSMWiki

Seizoenskaarten zijn in Online Soccer Manager de kaarten waarmee je een volledig seizoen lang OSM kunt spelen. Als je deze kaarten bezit krijg je veel meer opties dan het gratis lidmaatschap, zoals de mogelijkheid meer personeel aan te nemen, meerdere teams tegelijkertijd te managen, spelers scouten, vaker op trainingskamp kunnen en je stadion te upgraden.

Hoelang kun je met een seizoenskaart spelen?

Dat hangt er vanaf. Je hebt verschillende seizoenskaarten. De één duurt langer dan de andere. Bij manager -> seizoenskaarten -> bestellen staat aangegeven hoelang een bepaalde seizoenskaart geldig is. Daar staat ook de prijs bij aangegeven. Het aantal dagen wat daar aangegeven staat is het aantal wedstrijddagen. Een wedstrijddag is een dag waarop er wedstrijden worden gespeeld in de competitie of in de beker.

Waarom zijn er seizoenskaarten?

Met (Premium) Seizoenskaarten krijg je extra mogelijkheden, daarbij steun je OSM bij het ontwikkelen van nieuwe features en het in stand houden van de site. OSM is ooit begonnen als een gratis spel, maar de kosten om het spel in de lucht te houden werden te hoog en de internetmalaise zorgde ervoor dat OSM op de rand van de afgrond kwam. Alleen door het seizoenskaarthouderschap in het leven te roepen, heeft OSM het hoofd boven water weten te houden en kan het op de langere duur blijven voortbestaan, ook konden op deze manier mensen worden betaald om nieuwe opties in het spel te ontwikkelen.

Notificatie seizoenskaarten

Op het startpunt kun je niet zien hoeveel (Premium)Seizoenskaart dagen je nog hebt. Het aantal seizoenskaarten staat aangegeven bij manager -> seizoenskaarten -> mijn seizoenskaarten. Wel krijg je een melding als je inlogt wanneer je minder dan 7 seizoenskaartdagen over hebt.

Het kwam namelijk nogal eens voor dat crewleden uit hun crew werden gegooid omdat ze vergaten hun kaart te verlengen. Ook zijn er legio verhalen van moderators die hun league kwijtraakten als gevolg van een verlopen premium seizoenskaart.

Zie ook