Stadion

Uit OSMWiki

Voor de Seizoenskaarthouders is het mogelijk om het stadion uit te breiden, het levert je een groter thuisvoordeel op en hogere inkomsten. Aangezien de kosten vrij gering zijn zal het een investering blijken die zichzelf snel terugbetaalt.


Stadion niveau

De grootte van je stadion en de kwaliteit van de voorzieningen wordt uitgedrukt in het stadion niveau. Het laagste niveau is 0 en het hoogste niveau is 9. Het niveau waarmee je start is afhankelijk van de stadioncapaciteit van de club.

  • Clubs met een kleine stadioncapaciteit starten op niveau 0 en kunnen uitbreiden tot en met niveau 3.
  • Clubs met een gemiddelde stadioncapaciteit starten op niveau 3 en kunnen uitbreiden tot en met niveau 6.
  • Clubs met een grote stadioncapaciteit starten op niveau 6 kunnen uitbreiden tot en met niveau 9.

Je kunt je stadion dus maximaal drie niveau's in een seizoen upgraden. Om naar een volgend niveau te gaan, moet je alle upgrades van dat niveau klaar hebben. Je kunt één upgrade tegelijk doen aan je stadion.

Stadion upgrades kiezen

In elk stadion niveau heb je een aantal mogelijkheden (maximaal 4). Je kunt een upgrade pas kiezen als het voorgaande niveau van die upgrade klaar is. Je kunt dus bijvoorbeeld wel eerst al je trainingsvelden upgraden voordat je begint aan extra zitplaatsen voor je stadion, maar het niveau van je stadion zal pas omhoog gaan als alle updates van dat niveau klaar zijn.

Sommige upgrades vereisen ook dat een andere upgrade van dat niveau eerst wordt uitgevoerd. Dit wordt aangegeven met blauwe pijlen. Kies een upgrade door op het plaatje van de upgrade te klikken en de bouw te bevestigen. De kosten voor de upgrade worden dan automatisch van je club balans afgeschreven. Een goede manager vergeet niet het stadion op tijd te upgraden en kiest de upgrades in de juiste volgorde, zodat de belangrijkste upgrades vroeg in het seizoen klaar zijn.

Let op: gedurende de tijd dat je aan je tribunes bouwt, zal je geen inkomsten aan stadion exploitatie krijgen. Dit omdat je tribunes tijdens hun verbouwing buiten gebruik zijn.

Stadion upgrade effecten

Stadion upgrades kunnen drie effecten hebben:

  • Meer inkomsten bij thuiswedstrijden
  • Betere prestaties van je elftal bij thuiswedstrijden
  • Betere trainingsresultaten (trainings upgrades)

Beschikbaarheid stadion optie

Het uitbreiden van je stadion is een optie exclusief voor seizoenkaarthouders. Geen seizoenkaart is geen optie tot stadion uitbreidingen. Wanneer je seizoenkaart gedurende het seizoen verloopt en je hebt je stadion al uitgebreid, dan zullen deze uitbreidingen wel actief blijven. Je kunt echter niet meer naar de stadion pagina gaan en nieuwe upgrades kiezen, totdat je je seizoenkaart hebt verlengd.

Tips

Wat de juiste volgorde is om je upgrades uit te voeren is niet te zeggen, elke manager zal daarin weer andere keuzes maken. Wel kun je de volgende tips ter harte nemen:

  • Bouw direct vanaf het begin van het seizoen, wacht er niet mee. Hoe eerder alle upgrades klaar zijn hoe beter. Omdat je dan ook nog geen wedstrijden speelt, loop je ook geen geld mis voor je stadion-exploitatie.
  • In de voorbereiding kun je kiezen voor upgrades die lang duren om te bouwen (zoals extra zitplaatsen) omdat er nog geen wedstrijden zijn. Daarna kun je een upgrade doen die snel klaar is en waar je dus snel profijt van hebt
  • Het upgraden van je trainings velden zorgt voor betere trainings resultaten. Als je tactiek erg op training van je jonge spelers is gericht dan kan het nuttig zijn hier vroeg mee te beginnen.