Valsspelers en cheaters

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Iedere manager kan helpen OSM cheat-vrij te maken. Dit kon je tot oktober 2007 doen door een topic te openen op het Valsspelers en cheaters-forum (V&C). Door de komst van het Cheater melden-systeem is V&C komen te vervallen.

Historie

Hieronder volgt een woordje van de moderators van dit forum, de Judges, die destijds ook de moderators waren van het forum.


Valsspelers en Cheaters (V&C) is GEEN discussieforum! We tolereren niet dat managers in allerlei topics lopen te posten voor de gein. Hiervoor dienen de algemene fora zoals het OSM Café.

Wanneer mag je posten op V&C?

  • Als je een cheater wil aangeven;
  • Om bijkomende informatie te geven als je in dezelfde competitie als de topicstarter zit;
  • Om je eigen te zaak te verdedigen of om opheldering te geven.

Alle andere posts worden bestraft met een forumban van 3 dagen (na herhaling kan dit oplopen tot 7 dagen), hoe goed je bedoelingen ook mogen zijn. Onnodig posten brengt alleen maar meer werk mee voor de judges, wat dan weer nadelig is voor de afhandeling van de topics die er open staan.

Behandelde topics worden na 24 uur verwijderd, dus wees er snel bij om jouw topic na te checken op een reactie van de judges.

Hoe geef je een link naar een verdachte manager?

Deze kan je vinden onder Communicatie > Managerslijst Klik op de naam van de desbetreffende manager in de managerslijst. Kopier dan de link en plak hem in je bericht. Die link ziet er dan als volgt uit: http://www.onlinesoccermanager.nl/profile.asp?login=OSM_PJ

Hoe maak je een printscreen?

Vaak vragen we als bewijs een screenshot van de verdachte feiten. Maar hoe kan je die nu precies maken?

Naast de F12-knop staat de toets Prt Scrn, daar moet je op drukken. Daarna open je bv. Paint en je plakt de afbeelding (dit kan door CTRL+V). Nu kun je de afbeelding opslaan op je computer, gebruik bij voorkeur het formaat .JPG of .JPEG Hierna ga je de screenshot uploaden op een site zodat wij de screenshot kunnen bekijken: twee handige sites hiervoor zijn http://www.kvin.nl/plaatjesonline of http://www.imageshack.us Zodra het plaatje online staat, kopier je de link en die plak je dan in het gewenste topic.

Een paar tips om cheatmeldingen zo vlot mogelijk af te laten handelen.

Vermeld (liefst in 1 bericht, en zeker in 1 topic):

  • Complete links naar de profielen van de betreffende managers.
  • Complete transfers (Speler, Van, Naar, Waarde, Prijs)
  • Eventuele andere opvallende zaken.

Nog een laatste weetje: Judges beginnen bij de OUDSTE meldingen op het forum. Wanneer jij blijft posten met de vraag wanneer er nou naar gekeken wordt zal hij dus bovenaan komen en zal het langer gaan duren voor er naar gekeken wordt.

Dus: Post eenmaal en wacht dan gewoon af!

Een manager heeft mijn team genomen, kunnen jullie hem kicken?

De Judges kicken geen managers op aanvraag. Als jouw team genomen is door een andere manager, dan heb je gewoon pech! Je had je competitie maar beter moeten beveiligen of z.s.m. je team moeten kiezen. Je bent dus genoodzaakt een nieuw team te kiezen want wij kicken alleen managers als ze cheaten. Als moderator kun je de manager wel kicken als hij/zij meer dan 3 dagen niet meer ingelogd heeft, bij SK-houders is kan dit na 4 dagen en bij PSK-houders mag dit pas na 5 dagen.


Ik sloot een deal met een manager maar hij houdt zich er niet aan, kunnen jullie hem straffen?

Een deal met een andere manager sluit je altijd op eigen risico. Als hij/zij zich uiteindelijk niet aan de deal houdt, dan zullen we ook niet ingrijpen. Zoiets hoef je dus ook niet aan te geven op dit forum.


Moderators

De moderators van dit forum waren de Judges op dat moment: