Jinnie

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Wie is Jinnie?

Huidige avatar

Jinnie is een manager van Online Soccer Manager. Hij is een manager die al een zeer lange periode meedoet aan het spelletje. Hij schreef zich in 16-05-2003 met zijn huidige account, waardoor hij tot de oude garde van OSM gerekend kan worden.

Jinnie gaat in het echte leven door onder de naam Merijn. Hij is geboren op 12-06-1987 en woont in Eindhoven. Oorsproknelijk komt hij uit een dorpje onder de rook van Waalwijk (Noord-Brabant). Jinnie kan inmiddels al terugkijken op een rijkelijke OSM-carrière. Zo was hij oprichter en lid van meerdere vooraanstaande OSM crews en vervulde hij een aantal maanden een rol binnen de OSM-staff. In April 2006 besloot Jinnie te stoppen met managen. Hij had het inmiddels 3 jaar lang gedaan en ondervond geen lol meer van het spelletje. Gelukkig keerde hij in November van datzelfde jaar terug en koos hij weer een team.

Jinnie heeft nooit hoge ogen gegooid met zijn resultaten. Hij stond een aantal maal in de top 1000, maar het interesseerde hem niet zoveel hoe hoog hij stond. Vervolgens is hij gedurende zijn hele OSM tijd rond plaats 1500/1600 blijven hangen, een plaats waar hij zich goed thuisvoelt.

Begin 2007 stopte hij alsnog. Voor Jinnie was de lol van het spel af, en ondanks zijn terugkomst in November, hield hij het in Maart van 2007 wederom voor gezien. Sinds dat moment logde hij sporadisch in om zijn account levende te houden, maar hij vertoonde zich nooit meer op fora.

In Juni 2008, meer dan een jaar later, besloot hij weer een team te nemen omdat het weer een beetje begon te kriebelen. Bovendien vertoonde hij zich voor het eerst in lange tijd weer op de fora.

Richting het eind van 2009 besloot Jinnie wederom te stoppen. Ditmaal hield hij het bijna 3 jaar vol zonder een wedstrijd te spelen. Eind oktober 2012 is Jinnie echter weer actief op OSM en heeft hij zich weer verbonden aan een crew, namelijk Berlicum Club. Voor hem was het ook mogelijk terug te keren bij zijn oude liefdes 0onStyle of IGP, maar aangezien die crews in rust verkeren, zag hij daar niet veel uitdaging in. Hij staat qua ranking nog nipt in de top 10.000, maar is in de 3 jaar van afwezigheid flink gedaald.

Crew-verleden

Jinnie heeft vanaf zijn begintijd bij OSM deelgenomen aan meerdere OSM-crews. Toen hij net met het spelletje begon speelde hij met een grote groep jongeren uit zijn klas op de middelbare school (geheten het Dr. Moller College) in een league, genaamd 'The Moller League'. Hier vloeide dan ook snel een crew uit voort, 'The Moller Crew' (kortweg TMC) geheten. Uiteraard was het Jinnie die hier beheerder van werd. Een aantal klasgenoten schoven aan en werden lid van de crew. Het bekendste lid van deze crew (naast Jinnie) was Geoffrey Molenschot (oud hoofd van de staff op bondscoachspel).

De crew draaide een aantal maanden tot deze uit elkaar viel. Jinnie raakte inmiddels wat bekender op de algemene fora van OSM, en zodra de crew stopte werd deze 'omgedoopt' in Buddies For Life. Een crew met bekendere OSM namen. Overigens gingen er ook een aantal oud TMC mee naar Buddies For Life.

Nadat vervolgens deze crew uiteen viel, richtte Jinnie een nieuwe crew op, met daarin een aantal staffleden en algemene fora moderators. Bekende namen als Tom van Beerschoten, Tom Noom, mikedeboer, Shen Long, Dhr. Slayer en RICH16 waren lid. Deze crew, genaamd Inexorabilis Gloria Perpetua, hield het een hele tijd vol en het crewforum was een zeer druk bezochte plaats, maar op een gegeven moment werd het steeds stiller en stiller in de crew. Veel leden besloten afscheid te nemen en ook Jinnie was toe aan iets nieuws.

Hij sloot zich daarom aan bij de bekende Soccershot Crew (SSC), die op sterven na dood was. De SSC leefde weer op, maar hield zich niet lang staande. Vervolgens verdween deze crew, en werd Jinnie gevraagd lid te worden van 0onstyle, 1 van de bekendste, al dan niet de bekendste crew van OSM. Uiteraard besloot Jinnie hier lid van te worden. Dit was begin 2005.

Een lange tijd bleef Jinnie lid van de crew, tot Flow or No-show in de problemen raakte. Jinnie stapte tijdelijk over en werd bovendien beheerder van deze befaamde crew. Dit duurde een aantal maanden. Jinnie werd bijgestaan door manager als dazeli en Johan_Cruijff, die de Flow in ere wilden laten. Helaas mocht dit niet baten, veel leven was er niet meer uit de Flow te halen.

Zodoende kwam er een einde aan deze crew en zodoende keerde Jinnie weer terug op het inmiddels vertrouwde 0onstyle nest. Tot zijn stoppen begin 2007, is hij ook bij deze crew gebleven. Halverwege 2008 keerde hij wederom terug bij 0onstyle, tot hij eind 2009 wederom stopte.

Eind 2012 is Jinnie lid van Berlicum Club (update 24-10-2012).


Jinnie in de Staff

Jinnie vervulde in 2004 en 2005 een klein half jaar de taak van Newsletter Support. Door middel van het winnen van een contest tussen een hele groep managers, werd hij verkozen tot de OSM Staff en mocht hij aan de slag om het nieuwsblad vorm te geven. Helaas had Jinnie het te druk met andere zaken, waardoor het toch heel lastig bleek om het nieuwsblad maandelijks te verzorgen. Vanwege deze reden trok hij zich terug als OSM Stafflid.

The 4 M's

Jinnie was samen met Chouffie, Marijn26 en Thieu Den Beir op OSM ook lid van The 4 M's. The 4 M's was een voor de lol opgericht groepje managers die allen een voornaam beginnend met de M hadden. Anno 2012 is er echter niets meer van dit groepje over...

Zie ook