Avatar

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een avatar is een kleine afbeelding welke door (Premium) Seizoenskaarthouders op Online Soccer Manager gebruikt wordt als gebruikersplaatje op de fora van OSM, het vergroot de herkenbaarheid van de manager.

De breedte van dit plaatje kan maximaal 100 pixels zijn. De hoogte is niet beperkt, maar te lange avatars worden als storend ervaren en kunnen de gebruiker een forumban opleveren.

Hoe maak ik een avatar?

Veel managers nemen als profielplaatje een bestaande afbeelding op internet, bijvoorbeeld van hun favoriete speler of team. Maar de managers die iets speciaals willen, maken natuurlijk zelf een avatar!
Veelgebruikte beeldbewerkingsprogramma's zijn Adobe Photoshop en Paint Shop Pro. Ze hebben vrijwel dezelfde functies en eigenschappen, maar vooral het eerstgenoemde programma is in trek bij plaatjesmakend OSM. Met behulp van deze programma's kunnen plaatjes naar wens worden gewijzigd, bijvoorbeeld door middel van het verkleinen van een plaatje op avatar-maat (100 pixels in de breedte), en kan het plaatje zelf onder handen worden genomen, door het gebruik van bijvoorbeld filters en tekstvlakken. Zogenaamde 'tutorials', een soort korte handleidingen die je laten zien hoe je iets kunt doen of maken, helpen je verder bij het maken van een eigen plaatje. Met behulp van Google kun je tutorials vinden voor bijvoorbeeld Photoshop.
Bewegende plaatjes vindt je ook met regelmaat terug. Programma's als Ulead Gif Animator, Gif Movie Gear, Fireworks en Image Ready maken het mogelijk om verschillende plaatjes tot één .gif-afbeelding te comprimeren, die je uiteraard ook als profiel(of crew)plaatje kan gebruiken. Met simpele overgangen kunnen op deze manier een reeks afbeeldingen worden omgevormd tot een ware plaatjesmolen. Met behulp van sommige van deze programma's kan ook geanimeerde tekst op een plaatje worden gezet.

Ben je een digibeet en laat je liever iemand anders een plaatje voor je maken? Vraag dan hulp in het Plaatjesmarkttopic, te vinden in het Seizoenskaarthoudersforum.

Sinds september 2008 kun je ook een avatar in Doerak-stijl maken door middel van de Avatar Creator.

Zie ook