AV Overig

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op deze pagina worden alle overige vragen vermeldt.
Terug naar Veelgestelde Vragen pagina.

Een manager speelt vals, wat kan ik hieraan doen?

Als je ervan overtuigd bent dat een manager de regels niet hanteert, kun je deze manager aangeven bij de optie Cheater Melden. Je ziet verschillende opties met duidelijke uitleg, kies de juiste optie en maak een duidelijke melding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van screenshots en managerlinks. Hoe meer bewijsmateriaal jij toont, hoe beter de Judge kan oordelen.

Hoe moet ik gebruik maken van de forumcodes?

De forumcodes kan je vinden door te kijken in het tekstvak bij het maken van je post. Daarboven zie je een rij met extra’s die je kunt gebruiken voor in je post. Je vindt het overzicht met de forumcodes, door op het laatste blokje te klikken. Op het blokje met het # teken dus. Je merkt dat alles volgens één principe werkt, namelijk [ ] en [/ ]. Met de begincode zonder schuine streep en de eindcode met een schuine streep. We pakken de lastigste eruit en gaan die stap voor stap maken. Je typt [url=, achter de = plaats je de link en je zet daar een haakje sluiten teken neer. Vervolgens geef je de link een titel. Dat kan je zelfs doen met spaties en emoticons. Je sluit af met [/url]. Als voorbeeld, zou dit een uitkomst kunnen zijn: AV forum

Dit is dus een link met een eigen titel en met spaties. Als je dit eenmaal kunt, dan moet het maken van de andere forumcodes geen probleem meer voor je zijn.

Kan ik zelf ook een competitie updaten?

Ja, hier kun je zelfs Premium-seizoenskaart(en) mee verdienen. Hoe het updaten in zijn werk gaat, kan je hier lezen: http://www.osmwiki.nl/League_Update-handleiding

Let op:

Begin nooit zomaar met het updaten van een competitie. Neem vooraf altijd contact op met een League Support. Doe dat door Petter Inge Skjølberg, Reidar Vågnes of Kwik, Kwek en Kwak een PM te sturen.

Hoe maak ik een screenshot?

1. Maak een screenshot met de [print screen] toets op je toetsenbord. (Op de toets staat prt Scr / SysRq, hij staat rechts van de F12 toets.)

2. Open nu Paint. (Start > alle programma’s > Bureau-accessoires)

3. Ga in Paint naar “Bewerken” en klik op “Plakken” (Ctrl+v). Je screenshot komt nu in beeld.

4. Je kunt nu eventueel een stukje van je screenshot selecteren en overzetten naar een nieuw document, d.m.v. knippen en plakken. (Bewerken > Knippen (Ctrl+x) en Bewerken > Plakken (Ctrl+v)

5. Sla je screenshot op als. JPG bestand op een plaats die makkelijk kunt terug vinden.

6. Plaatje uploaden via bijvoorbeeld http://www.imageshack.us en dan krijg je een link van het screenshot. Deze link kan je gebruiken voor je website.

Andere links:

Ik heb enquetes ingevuld maar ik heb mijn seizoenskaarten niet ontvangen. Hoe kan dit?

Bij Sponsorpay staat aangegeven hoelang het ongeveer duurt maar raak niet in paniek wanneer het wat langer duurt. Dit kan altijd voorkomen. Bij First Impressions kan het maximaal 7 werkdagen duren. Bij Supersonic heb je de kaarten meestal binnen een dag binnen. Maar eerst even geduld voor je het meldt. Als je hetzelfde e-mailadres hebt gebruikt als op je account ingesteld en de juiste gegevens heb ingevuld dan mag je het na 7 dagen wachten melden in dit topic.

Welke afkortingen worden er op OSM gebruikt?

N&U Forum = Nieuws en Updates Forum

AV Forum = Algemene Vragen Forum

S&I Forum = Suggesties en ideeën Forum

B&F Forum = Bugs en Fouten Forum

SKH Forum = Seizoenskaarthouders Forum

S&E Forum = Sport en Evenementen Forum

PM = Personal Message (Een bericht)

FB = Forumban

Mod = Moderator

OSM = Online Soccer Manager

BCS = Bondscoachspel

PSK = Premium Seizoenkaart

SK = Seizoenkaart

CC = Crewcup

TK = Trainingskamp

BT = Besloten Training

Comp = Competitie

C achter de naam van een speler = Captain

TL = Transferlijst

*CM = Commercieel Manager

LvL = Level (voor de crews)

Wiki = OSM Wiki

Voor meer informatie, zie: http://osmwiki.nl/index.php?title=Lijst_van_afkortingen

Welke handige links zijn er?