Algemene Vragen

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
AVforum.gif

Op Het Algemene Vragen-forum (kortweg AV-forum) kunnen alle vragen gesteld worden met betrekking tot Online Soccer Manager. Het forum is vooral bedoeld voor de beginnende manager. Lees voordat je een topic aanmaakt altijd eerst het Veelgestelde Vragen-topic door of de Veelgestelde Vragen wikipagina, grote kans dat je vraag daar al is beantwoord.

Moderators

De moderators op dit forum zijn:


De Regels

Regels van het Algemeen vragen forum:


Regels alvorens je een topic opent

 • Kijk altijd eerst even in het Veelgestelde Vragen topic, hier staan veel van de antwoorden al in vermeld. Neem ook een kijkje in de FAQ voor je een vraag stelt.
 • Gebruik de zoekfunctie om na te gaan of eenzelfde vraag reeds gesteld is.
 • Maak zelf een topic aan, dus jouw vraag niet in iemand anders zijn topic stellen, ook niet als het over hetzelfde onderwerp gaat. De moderators zullen je dan geen antwoord geven.
 • Je vragen niet via PM naar de Moderator sturen, maar gewoon in een topic op dit forum. De moderators antwoorden namelijk niet op PM's.
 • Alleen vragen over OSM!
 • Als je je vraag gesteld hebt, bewaar je gewoon je geduld. Er komt vanzelf iemand om een antwoord te geven. Wanneer je toch gaat vragen naar een antwoord zal dit bestraft worden met een forumban van 1 dag.


Regels voor managers die antwoorden willen geven

 • Geef alleen antwoord, als je het 100% zeker weet.
 • Als het antwoord al gegeven is, niet meer reageren.
 • Het is een vragentopic, dus ga geen discussies aan met andere managers
 • Niet zeggen dat het topic dicht mag, dit mag alleen de topicopener zeggen, en anders bepaalt een moderator dit.
 • Niet onnodig reageren, dit zorgt alleen maar voor meer werk voor de moderators en kan onduidelijkheid veroorzaken bij de topicopener.
 • Als je iets toe te voegen hebt aan een antwoord mag dit, maar ga geen antwoorden quoten zonder iets toe te voegen, dit valt overigens onder onnodig reageren.
 • Geen posts met alleen een smiley!
 • Wees vriendelijk tegen de topicopener. Domme vragen bestaan namelijk niet. Het AV forum is een dienst en je hoort de bezoekers hun vragen dus ook net en correct te beantwoorden.

Voor de punten die hier boven staan wordt extra naar gekeken, je krijgt dus ook meteen een forumban van 1/3 dagen als je 1 van deze regels overtreedt!


Doorsturen van mensen naar andere forums

Alleen mensen doorsturen als je zeker weet dat het daar hoort en niet op het AV. Als je mensen meermaals onterecht doorstuurt, kan dit bestraft worden met een forumban van 1 dag. Het onterecht doorsturen levert namelijk alleen maar extra werk op.


Ongeduld

Mensen die ongeduldig zijn , en gaan zeuren om hun antwoord, krijgen meteen een forumban van 1 dag + directe sluiting van het topic. Wij hebben tenslotte ook geen 24/7 de tijd. We hopen uiteraard je topics zo snel mogelijk te behandelen maar zouden het op prijs stellen als de vraagsteller zijn geduld bewaard.


Competitie promoten

Het promoten van je competitie is verboden, er wordt hier niet al te streng naar gekeken, maar als het te vaak gebeurt kan je een forumban van 1 dag verwachten. Je competitie promoten is sowieso verboden op de fora. Wel mag je je competitie eenmalig promoten op het Seizoenskaarthouders forum in het café.


Niet gespeeld?

Topics met vragen waarom er niet gespeeld is of iets wat er mee te maken heeft zullen gesloten worden, hier is bij ons ook geen verklaring voor bekend. Als er niet gespeeld is, zal daar ook een melding van worden gemaakt op het Nieuws & Updates Forum. Vaak wordt er nog tot 14 uur gesimuleerd en de rest zal doorschuiven naar de volgende nacht. Wordt jouw competitie niet gesimuleerd zal je geen (P)SK dag kwijtraken.


Spam

Spam is niet toegestaan op de fora, en zeker niet op het AV. Het is een vragenforum en dus zal er streng opgetreden worden tegen spam. Dit zal bestraft worden met een forumban. De lengte van de forumban hangt af van de mate van spammen.

Spammen in een topic word een forumban van 1 dag, een onzinnig (spam-)topic aanmaken resulteert in een forumban van 3 dagen.


Schelden met ernstige ziektes

Schelden met ernstige ziektes is ten strengste verboden, hier zal je dan ook keihard voor bestraft worden. Een forumban van 14 dagen is wat je kunt verwachten als je met ziektes scheldt. Er komen ook jonge kinderen op het forum die dit gaan overnemen, gewoon niet doen dus, dit is voor iedereen het beste.


Andere mensen FB’s aansmeren

Ook dit is verboden, gewoon niet doen. Je wordt ervoor bestraft met een forumban van 1 dag.


Fouten van de moderator

Ook een moderator kan fouten maken. Zie jij dat een antwoord niet goed is? Stuur dan een bericht naar de moderator en dan zal de vraagsteller op de hoogte worden gesteld van het juiste antwoord.


Eerst in de FAQ kijken, voordat je een vraag stelt

Je moet altijd eerst, in de FAQ kijken voor dat je een vraag stelt, dit spaart de Moderators veel werk.


Zijn er verder nog Vragen, opmerkingen of klachten over het Algemeen Vragen forum?

PM of Mail GaryGary of Steven Gerrard III.

Externe Links