0onStyle

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Crewplaatje
Crewnaam 0onStyle
Opgericht november 2003
Aantal leden 10
Beheerder GTC
Crewcompetitie 1415
Crewlevel 6 Kampioenen
Crewsite Klik hier
Crewpage Klik hier
0on.jpg

0onStyle was een crew binnen Online Soccer Manager.
Begonnen eind 2003, en daarmee weer al een van de oudste crews op OSM, heeft de 0on een geheel eigen plek als het gaat om de fora.

Geschiedenis

Hieronder in chronologische volgorde een weergave van de 0onStyle, met de belangrijkste (maar vooral meest bijgebleven) gebeurtenissen.

In the beginning..

Om een tegenhanger te zijn van de meeste andere, saaie crews werd op 13 november 2003 de 0onStyle opgericht. De crew paste in het rijtje SoccerShot Crew (SSC), online Manager crew (oMc), Youth Manager Crew (YMC) en had wat weg van de Flow or No-show.
De eerste leden waren:

Na een maandje werden ook DaMicha en GTC toegevoegd, Mascini joinde op 01-01-2004 als gevolg van een crewban van 2 maanden. Binnen 2 maanden na de oprichting kwamen naderhand nog Claudio Ranieri (gekaapt van de Youth Manager Crew), Lewis, BaRaJa en koeienman bij de groep. De 0onStyle stond nu bekend als relschoppers op de forums, en werd ook mede daardoor de forumban versneld ingevoerd. Als gevolg hiervan kregen alle 0oners, net als veel actieve forumgangers, het voor elkaar binnen 2 dagen na invoering een forumban te ontvangen, met Mascini als kroonspanner ("Mascini had nog steeds een proeftijd nav een eerdere schorsing (crewban van 2 maanden -red), (kreeg) een nieuwe waarschuwing per pm, zet hij zelf op het eigen forum en maakt hij mij (William, ex-OSM Staff -red) belachelijk, tevens zit hij hier (Crewforum -red) ook weer onnodige opmerkingen te maken, 14 dagen forumban).

Van Playboy naar RelaxTV

Een half jaar gaat de rellende 0on haar gangetje. Mascini wordt echter gelocked vanwege misdragingen op het forum (fun, anyone?). Mikedeboer (eveneens gekaapt van de YMC) wordt toegevoegd, net als sireddie (ex-OFC), Jinnie (ex-SSC) en (naderhand) Herman Brusselmans (OVC), Martijn Berg en den texstraat (beiden ex-SSC). Tukkerremco verlaat de groep, edward Jansen gaat naar de SSC en Big Papa wordt beheerder.
Er wordt nog steeds breed gal gespuwd over de 0onStyle en haar (non)gedragingen, maar geniet toch aanzien dankzij langzittende, ervaren en actief op forums postende managers plus aanhang. Big Papa wordt moderator van het OSM Café (zij het maar van tijdelijke duur), sireddie is nog steeds Judge, Herman Brusselmans was moderator van "eerst AV, dan judge, en dan (moderator van) Muziek- en filmforum of hoe dat ook heette". Managers crewhopten van hot naar her, bans bleven uitgedeeld worden en ondertussen is ook sireddie gelocked. YMC en oMc worden opgeheven, Harry van de Wetering en Claudio Ranieri zijn niet meer op de fora te vinden, net als TheRob, Lewis en koeienman. GTC wordt beheerder, dazeli (ex-Flow) komt de 0on versterking bieden. Het enige wat nog fier overeind blijft staan is het 0onStyle-forum, nummer 1415.
De 0on lijkt van een woeste, alles meesleurende rivier over te gaan naar een rustiger, kabbelend beekje gedurende 2005.

Oude garde, Nieuw bloed

Begin 2006, Mascini is na tijden weer terug! Niet zo fris en fruitig als twee jaar geleden, maar het is een begin. Het grootste deel van de zogeheten oude garde is niet meer te vinden op de fora, de SSC wordt opgedoekt en TheDen (broer van TheRob) en MvDrunen worden geadopteerd. De Flow verdwijnt eveneens van het toneel. Tamaico, Sovrano en Stankoe Wankoe, drie grote Flow-namen, worden in de 0on geparkeerd als laatste stop. Jinnie nam een half jaar een 0on-break en ging naar de CXM (of een andere crew, doeterniettoe). Van de leden post nog maar een klein deel regelmatig op 1415, laat staat de openbare fora. Tot overmaat van ramp wordt Martijn Berg gelocked vanwege niet door de beugel kunnende uitlatingen tegen een Stafflid, Sovrano heeft geen kracht meer om het 0909-nummer te bellen en een code van 5 codes in te voeren, en datzelfde geldt voor Harry van de Wetering. Beide heren moeten dus spijtig genoeg de crew verlaten, maar ze hebben nog altijd de 0on in zich!

Gerechtigheid & Nieuw bloed²

Eind 2006 krijgt de 0on, hetzij vanwege het 3-jarig bestaan, hetzij vanwege de rust die is wedergekeerd op de fora na het wegvallen van actieve 0oners, crewlevel 6, Kampioenen, uitgedeeld door de toenmalige Crew Support (Zie ook het onlangs ingevoerde crewlevelsysteem). Dit had de 0on op eigen kracht niet kunnen halen door de inactiviteit van sommige managers, tegenover de strenge eisen van het behalen van level 6.
Justus Heesbeen (ex-SSC) komt bij de 0on, net als de pitpoezen Patricia en Marleen. De twee laatstgenoemden zorgen weer (naast vrouwelijk gezelschap) voor meer activiteit op 1415. En dat smaakt naar meer... Nu is het nog zoeken naar meer dames die de 0on willen representen!
Begin 2007 wordt GTC bij de OSM Staff gevoegd, vanwege zijn functie als hoofd van de OSM Wiki. Ook komt back2party terug van een afwezigheid van anderhalf jaar, als gevolg van een lock + ip-ban. Hij wordt meteen toegevoegd aan de 0onStyle, nu is het wachten nog op sireddie!
Harry van de Wetering heeft begin februari weer eens PSK's besteld, en is natuurlijk weer toegevoegd. Hulde!
In februari, maart en april vind er een leegloop plaats; Patricia en Marleen hebben geen Seizoenskaarten meer, Justus Heesbeen wordt eruitgekickt (foutje, moet kunnen baas!) en ex-SoccerShot Crew-leden MvDrunen, TheDen, Tamaico en Martijn berg besluiten de 0on te verlaten om de Old Skool Crew, die naderhand wordt omgedoopt tot de SSC in een nieuw jasje, te joinen.


Op moment van schrijven leeft de 0onStyle nog steeds voort, door haar eigen managers en door managers van de oude garde, die nog de rebelse tijden op OSM hebben meegemaakt.

There is 0only one style, 0onStyle.


Quoted by dazeli

0onStyle.. zegt genoeg toch

Leden

De huidige leden, in chronologische volgorde, zijn:


Erelijst Crew Cup

Winnaar Eerste Divisie

Crew Cup seizoen 15


Zie ook