Engine: verschil tussen versies

Uit OSMWiki

Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 18: Regel 18:
Zonder alles prijs te geven zijn er wel wat zaken te noemen die handig zijn om te weten:
Zonder alles prijs te geven zijn er wel wat zaken te noemen die handig zijn om te weten:


*Binnen het systeem is geluk altijd mogelijk. Een kleine ploeg heeft altijd een kans tegen een grote ploeg, ongeacht het verschil in sterkte van de ploegen. Deze kans is wel heel klein maar het kan net als in het echte voetbal gebeuren dat David een keer van Goliath wint.  
*Binnen het systeem is geluk altijd mogelijk. Een kleine ploeg heeft altijd een kans tegen een grote ploeg, ongeacht het verschil in sterkte van de ploegen. Deze kans is wel heel klein maar het kan net als in het echte voetbal gebeuren dat Abdullah een keer van Joep-Joop wint.  
*Een team heeft een (aanzienlijk) voordeel bij thuiswedstrijden.
*Een team heeft een (aanzienlijk) voordeel bij thuiswedstrijden.
*Als een manager vergeet de keeper op te stellen dan heeft dat een behoorlijke invloed op de berekende sterkte van je ploeg.
*Als een manager vergeet de keeper op te stellen dan heeft dat een behoorlijke invloed op de berekende sterkte van je ploeg.

Versie van 18 sep 2007 02:48

Poep zei de muis in het voorhuis

De OSM-Engine is het programma dat elke nacht de wedstrijdsimulaties doorrekent vanaf 0:00 tot 6:00. Hiervoor gebruikt het programma de instellingen en opdrachten die de managers gedurende de dag aan hun team hebben meegegeven.
Je kan via Overzichten > Competities > Simulatie status zien hoe ver de servers zijn met simuleren!

Kijk dus hier om te kijken hoe het met de simulaties gaat.

Feiten en cijfers

  1. Het simuleren van één wedstrijd duurt gemiddeld ongeveer 0.15 seconden.
  2. Het simuleren van één competitie duurt gemiddeld ongeveer 2.5 seconden.
  3. Het simuleren van alle competities op een server duurt gemiddeld ongeveer 3,1 uur.
  4. Het maximale aantal competities per server is op dit moment ongeveer 4500.
  5. OSM heeft momenteel 6 database servers, met elk een eigen wedstrijd engine.

Hoe werkt een Engine?

Natuurlijk zou je graag willen weten hoe de simulatie precies werkt. Maar als we je de exacte berekeningen zouden geven, dan zou je niet zoveel plezier meer beleven aan OSM. Bovendien is de simulatie zo complex dat het zich niet zo makkelijk laat uitleggen. Dat komt omdat er rekening gehouden wordt met allerlei factoren zoals de tactiek, de sterkte van de teams, historische resultaten, de opstelling, de motivatie, geluk enz. enz.

Zonder alles prijs te geven zijn er wel wat zaken te noemen die handig zijn om te weten:

  • Binnen het systeem is geluk altijd mogelijk. Een kleine ploeg heeft altijd een kans tegen een grote ploeg, ongeacht het verschil in sterkte van de ploegen. Deze kans is wel heel klein maar het kan net als in het echte voetbal gebeuren dat Abdullah een keer van Joep-Joop wint.
  • Een team heeft een (aanzienlijk) voordeel bij thuiswedstrijden.
  • Als een manager vergeet de keeper op te stellen dan heeft dat een behoorlijke invloed op de berekende sterkte van je ploeg.
  • Je kunt zonder problemen van tactiek of formatie wisselen bij elke tegenstander, al verdient het aanbeveling om met dezelfde formatie te blijven spelen als je daar goede resultaten mee boekt.
  • De aanvallende kwaliteit van aanvallers zijn belangrijker dan de aanvallende kwaliteit van middenvelders. Ditzelfde geldt voor de verdedigers en hun verdedigende kwaliteit. Bijvoorbeeld als een middenvelder een waardering heeft van AAN: 90, VER: 90, TOT: 90 en een aanvaller AAN: 90, VER: 0, TOT: 45 dan is de aanvaller geen mindere speler dan de middenvelder. Los van de totale waardering van middenvelders is het goed om te weten dat als je ze opstelt op de positie van aanvaller of verdediger dat dit maar een geringe vermindering van hun berekende waarde tot gevolg heeft.
  • Spelers presteren het beste op hun eigen positie.
  • Een trainingskamp verhoogt de motivatie van je ploeg met 100%, en geeft de kans om te winnen een enorme impuls. Het is echter nooit 100% zeker dat je zal winnen omdat de tegenstander geluk kan hebben of gewoon een beter elftal heeft.

Engine crash

Het simulatieproces is complex en het is soms mogelijk dat een bepaalde uitzondering ervoor zorgt dat de wedstrijden niet volledig gesimuleerd konden worden. In zo'n geval wordt altijd gepoogd het probleem tijdig op te lossen en voor het eind van de middag de simulaties alsnog af te ronden.

In het geval van een op die dag onherstelbare engine crash raken seizoenskaarthouders geen dagen kwijt, in tegendeel die krijgen er juist maar liefst 5 bij! En alle wedstrijden schuiven op naar de volgende speeldag. De wedstrijden van die dag schuiven ook een dag op etc. Hierdoor duurt de competitie één dag langer. Er worden nooit twee wedstrijden op één dag gespeeld.