AV Algemene Vragen

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Algemene Vragen

Op deze pagina worden alle veelgestelde vragen vermeldt wat betreft Algemene Vragen.
Terug naar Veelgestelde Vragen pagina.

Ik begin net met dit spel, hoe werkt alles?

Lees de FAQ & OSM Wiki even door. Daarnaast bestaat er een OSM Cursus. Deze is erg handig voor beginnende managers.

Welke tactiek/formatie kan ik het beste gebruiken?

Dat moet je zelf uitzoeken. Iedereen heeft dit zelf moeten ontdekken, eventueel met behulp van vrienden of kennissen. De AV moderators en de Staff zijn er niet voor om jou naar de top te brengen. Nog een belangrijk punt: PM's naar hooggeplaatste managers sturen heeft ook geen zin! Mocht je toch (vaak) een PM sturen naar 1 van hen, dan kunnen ze dat aangeven als spam en kun je daar een forumban voor krijgen.

Voor meer informatie, zie:

Hoe kan ik bepalen welk team ik wil?

Ga in de competitie van je voorkeur. Je krijgt standaard 2 aanbiedingen. Staat jouw lievelingsteam er niet tussen, verander dan je voorkeurteams in je profiel. Na het aanpassen druk je weer op startpunt en staat er (mits het team nog niet gekozen is) een contractaanbieding van je voorkeursteam.

Let op:

Voorkeursteams kun je alleen instellen als je in een competitie bent aangemeld.

Voor meer informatie, zie:

Ik heb geen sponsorgeld gekregen, hoe komt dit?

Je zult nog in voorbereiding zitten, dan ontvang je geen sponsorgeld. Tevens kun je ook zijn uitgeschakeld in de beker, waardoor je geen wedstrijd speelt en dus geen sponsorgeld krijgt. Een laatste optie is als je uit speelt, ook dan ontvang je geen geld. In alle gevallen zal je bij Financiën "nvt" te zien krijgen achter “Stadion sponsors:”.

Waar vind ik de link van de scoutlijst?

http://www.scoutlijstosm.nl/

Hoe moet ik een speler scouten?

Kijk eerst even of een andere (P)SK-houder in je competitie de speler die je wilt al eens heeft gescout. Dan kan je deze speler namelijk niet meer scouten. Het maakt niet uit of de speler al uit de competitie is, het gaat erom dat hij al eens is gescout. Hetzelfde geldt voor de spelers , die de engine op de transferlijst zet. Houd verder de gegevens van de scoutlist aan en vul -1 en +1 in bij de minimale en maximale waarden. Je kan ook breder gaan scouten, door wat gegevens niet in te vullen. Want scout je te precies, dan vind je scout vaak juist niets.

Let op:

  • Wees er snel bij, want het kan zo zijn dat een andere (P)sk-houder diezelfde speler scout. Nu komt het erop aan, wie als eerst het resultaat opvraagt bij zijn scout, vervolgens kan de speler gekocht worden vanaf de transferlijst.
  • Je kan soms goed gescout hebben, maar toch een speler scouten die je niet wou. Dan is het zo dat er 2 of meer spelers op de scoutlijst staan die uit hetzelfde land komen, dezelfde ratings hebben, dezelfde scoutprijs hebben en die in dezelfde leeftijdscategorie vallen. Dan moet je geluk hebben dat de scout die speler scout die jij wil.

Voor meer informatie, zie:

Ik heb ontslag genomen, hoe lang moet ik wachten?

Je moet 2 dagen wachten, voordat je weer een team kunt kiezen. Maar als moderator zijnde, moet je eerst het moderatorschap overdragen aan een andere manager. Dan kun je, als je meer dan 14 dagen geleden voor het laatst een competitie aangevraagd hebt, gelijk na je ontslag een nieuwe competitie aanvragen!

Let op:

Je kunt geen ontslag nemen als je in de voorbereiding zit. Je kunt pas ontslag nemen nadat je met je team een wedstrijd hebt gespeeld.

Voor meer informatie, zie: http://wiki.onlinesoccermanager.nl/index.phptitle=Ontslag_nemen

Ik sta in het rood, wat gebeurt er nu?

Mocht je de volgende dag niet uit het rood komen, vertrekt er een willekeurige speler voor een willekeurig bedrag. Dit gebeurt, omdat de speler niet meer zeker is van zijn (financiële) toekomst. Er vertrekt opnieuw een speler als je de dag daarna nog steeds niet uit het rood bent gekomen.

Kan ik mijn account verwijderen?

Ja, je doet dit zo: manager -> profiel -> verander je profiel -> verwijder account. Let op: je bent je account dan definitief kwijt. Denk er dus goed over na voordat je besluit je account te verwijderen.

Kan ik mijn subaccount verwijderen?

Nee, dit is niet meer mogelijk. Als je toch per ongeluk op een subaccount je account verwijderd, dan ben je meteen ook je andere subaccounts en hoofdaccount kwijt. Dus niet doen!

Werkt een trainingskamp wel als ik een uitwedstrijd speel?

Een trainingskamp heeft altijd nut, alleen zal hij iets minder werken dan wanneer jij je wedstrijd thuis aflegt. Thuis heb je altijd het thuisvoordeel mee en dit zal ook te merken zijn in het effect van je trainingskamp. Een trainingskamp is er voor gemaakt om het moraal van je spelers op te krikken, bij een uitwedstrijd zal hij het moraal van je spelers dus ook een extra stukje verhogen.

Voor meer informatie, zie:

Is het goed als ik bijvoorbeeld een aanvaller op het middenveld opstel?

Nee, de aanvaller zal vaak niet goed presteren. Als je door blessures/schorsingen geen middenvelder hebt op de lege plek op te vullen, dan moet je niet direct de oplossing binnen je selectie zoeken. Maar het is beter als je eerst probeert een middenvelder te kopen. Heb je daar niet genoeg geld voor, dan zet je overbodige speler(s) op de transferlijst in de hoop dat ze gekocht worden zodat jij geld hebt om een nieuwe middenvelder te halen. Je kunt ook bieden op middenvelders binnen je competitie. Probeer eerst deze mogelijkheden voordat je direct een speler opstelt van een andere linie binnen je selectie. Want spelers presteren het beste op hun eigen linie. Een aangekochte middenvelder zou dus een betere optie zijn dan een aanvaller uit je team.

Voor meer informatie, zie: http://wiki.onlinesoccermanager.nl/index.php?title=Engine

13. Hoeveel seizoenskaartdagen kan ik omzetten in hoeveel premium seizoenskaartdagen en hoe doe ik dit?

Je kan 60 SK dagen omzetten in 40 PSK dagen. Je doet dit op de volgende manier: ga naar Manager > Seizoenskaarten -> Mijn seizoenskaarten. Daar staat aan de linkerkant converteren. Dit is overigens alleen zichtbaar als je ook daadwerkelijk die 60 SK dagen hebt.

Voor meer informatie, zie: