2001-2002

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Het prille begin van OSM is moeilijk voorstelbaar als je het huidige spel gewend bent. De vormgeving was Spartaans, opties waren er vrijwel niet en er waren slechts een handjevol managers. Om een indruk te geven: je kon bij tactiek alleen je speelstijl en je formatie opgeven. Je stadion kon niet worden uitgebreid, alleen de Nederlandse competitie kon worden gespeeld en er waren geen doelstellingen.

Toch was de basis in deze eerste OSM al sterk. Het was mogelijk spelers van de transferlijst te kopen, de wedstrijdengine deed zijn werk en je kon competities starten. Dit alles werd door de eerste groep managers met veel enthousiasme gespeeld. Mede met hun suggesties werd OSM direct al verbeterd. Eén van de grootste verbeteringen in de beginfase was de mogelijkheid om ook in andere landen te spelen.

De site draaide in deze fase op een thuisserver met een ADSL verbinding. Dat was zelfs voor een paar honderd gebruikers al veel te weinig. Daarom werd OSM af en toe heel erg traag (soms duurde het wel een paar minuten om een pagina te bekijken!) en werd uitgekeken naar andere hosting. Deze werd uiteindelijk gevonden en de groei zette door.