1 april

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De Administrator heeft er een traditie van gemaakt om jaarlijks op 1 april flink uit te pakken met een 1 aprilgrap op OSM.

1 aprilgrappen door de jaren heen:

 • (2016) Een Game Engine Simulator Manager werd gezocht bij Gamebasics. Wie het meeste op een knop kon klikken binnen 30 seconden mocht solliciteren. Vele managers waagden het erop, met hilarische reacties en zelfs lichte handblessures tot gevolg.
 • (2015) Door de vakantiemode aan te zetten, zouden managers een bonus krijgen in hun eerstvolgende wedstrijd. Dit was om te vieren dat de admin eindelijk eens een keertje met vakantie kon. Ondanks dat deze grap door veel managers werd doorzien, stond er de volgende dag een record aantal van 3926 accounts op vakantiemode.
 • (2014) Er zou een versie van OSM ontwikkeld worden voor de Virtual Reality bril Oculus Rift. Managers konden zich aanmelden als bèta tester en werden aangemoedigd ideeën te opperen. Er kwamen honderden reacties binnen. Blijkbaar spreekt het idee wel aan!
 • (2013) Het spel Doerak's Shootout. Met dit eenvoudige spelletje zouden managers enorme bonussen kunnen verdienen: extra trainingkampen, eigen vermogen, premium seizoenskaarten en extra scouts. Voor dit alles hoefde alleen maar de onmogelijke topscore van 10.000 punten te worden behaald. Meer dan 20.000 managers spendeerden uren in dit spelletje, jaagden de fictieve beloningen na en uitten hun frustraties hierover op de forums.
 • (2012) Een Doerak knuffel. De aankondiging wordt geplaatst dat binnenkort Doerak in pluche zal verschijnen en dat je alvast kunt reserveren. Enkele tientallen managers doen een reservering maar velen denken de grap te doorzien. Het bericht blijkt echter echt te zijn. Er komt later dat jaar een Doerak knuffel uit.
 • (2011) Een OSM Sportdrank Actie in samenwerking met het ministerie van VWS. In het kader van gezonder leven had het ministerie bedacht dat jongeren die meer sportdrank drinken ook vaker sporten. Een code op een flesje sportdrank zou ingewisseld kunnen worden voor een gratis seizoenskaart. Maar liefst 1111 managers renden naar de supermarkt om een code te bemachtigen.
 • (2010) Een nieuwe optie belchinees werd toegevoegd. Deze duistere chinees zou de resultaten van wedstrijden kunnen beïnvloeden als je hem maar genoeg geld zou geven. Het was zelfs mogelijk de uitslag van de eerstvolgende wedstrijd exact in te vullen. Ondanks dat het er zeer dik bovenop lag dat dit een zeer onrealistische optie was werd de belchinees door meer dan 25.000 managers ingezet. Hij kreeg een budget van 292 miljard euro om mee te werken! Daarmee was dit de meest geslaagde grap op 1 april tot dusver.
 • (2009) Er werd een fictieve Superstar League gestart met profvoetballers, waar één manager aan mee zou mogen doen als deze een motivatie opstuurde. Honderden managers deden een poging in deze niet bestaande competitie te geraken.
 • (2008) Een nieuwe scout optie werd toegevoegd, naar Antarctica. 1200 managers stuurden hun scout op pad. De volgende dag als de scout terugkwam, was er een grappig filmpje met pinguïns te zien.
 • (2007) Madame Tussauds zou overwegen om van Doerak een wassen beeld te maken. Managers werden opgeroepen op Doerak te stemmen. Er is meer dan 14.000 keer gestemd in deze fictieve verkiezing. Onze Doerak won de stemming overigens ruim en er kwamen vele leuke reacties.
 • (2006) Talpa's De Wedstrijden zou een item aan OSM besteden. Managers werd gevraagd een slagzin in te sturen. Vele originele slagzinnen werden ontvangen door de OSM Staff.
 • (2005) OSM zou subsidie ontvangen van de Amerikaanse regering. Als cadeau zou er een pakket met OSM Dollars zijn gedrukt. Deze zouden onder managers verloot worden. Er werden honderden aanvragen ingestuurd om een OSM Dollar te bemachtigen.
 • (2004) De staff bracht het bericht naar buiten dat de seizoenskaarten duurder zouden worden en dat de gratis accounts zouden worden opgeheven. Dit bericht werd binnen enkele uren al door de Administrator ontkracht omdat er grote paniek ontstond.