OSM Managerspel

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Het OSM Managerspel is een managerspel wat wordt georganiseerd op het Voetbalforum door Mich[a]el Ballack, stevenlubbenik en Jeroen_Bruin. Kort samengevat is het de bedoeling van het spel om een team van 11 verschillende spelers samen te stellen uit de Eredivisie. Als zei dan in het weekend spelen, kunnen zei d.m.v. de punten op het puntensysteem punten scoren die de manager dan krijgt mocht hij deze speler hebben gekozen.

Spelregels

Je krijgt een beschikbaarheid van 80 punten. Daarmee kun je 11 spelers 'kopen'. Spelers verschillen van het aantal punten van 1 t/m 10. Die punten zijn verdeeld op basis van kwaliteiten. Het is dus niet zo dat je het sterkste team samen kan stellen. De spelers kunnen uit alle 18 eredivisieclubs komen. Je hoeft dus niet uit elk team een speler te kopen. Let op: je mag maar 1 speler per team. Het spel begint wanneer de transferperiode is afgelopen! De transferlijst sluit op 31 augustus. En de deadline is op 3 september, dan heb je nog 3 dagen daarna op een team samen te stellen. Het begint dus niet gelijk al bij de eerste wedstrijd(en). Als je je team hebt kun je per seizoenshelft 3x wisselen. Geef dit wel even aan in het forum, zodat wij weten dat je een e-mail hebt gestuurd dat je wilt gaan wisselen. In de korte winterstop mag je 4 spelers (1 keeper, 1 verdediger, 1 middenvelder en 1 aanvaller) wisselen, denk daaraan dat als je eenmaal gewisseld hebt dat je dan niet weer mag wisselen, een verstandige tip is dus, een dag van te voren (transfersluiting) je wissels toe te passen i.v.m. spelers die worden gekocht en verkocht in de winterstop. Ook kies je in jouw team een aanvoerder. Die kun je NIET veranderen. Bij een aanvoerder tellen je punten dubbel. Maar als je bijvoorbeeld Kuijt als aanvoerder kiest en die vertrekt in de winterstop bij Feyenoord, dan kun je niemand anders aanvoerder maken. Let daar dus op.

Puntensysteem:

Je stelt van die 80 punten die je beschikbaar hebt gekregen jou favoriete team samen! Per speler kun je punten verdienen.

Het puntensysteem kan ik hier niet plaatsen. Hievoor moet je dan even kijk op onze site: http://www.osm-managerspel.tk/.

In word heb ik er een mooie tabel omheen. Dit kan ik niet plaatsen op het forum of op deze site. Mocht je vragen hebben over het puntensysteem hoor ik het van je. Je kunt me dan PM-en. Mijn managernaam = Mich[a]el Ballack.

Als je kijkt op de pagina van het team dat je wilt bekijken, kun je achter de positie het aantal punten van de speler in het totaal zien. Zo kun je ook je eigen score controleren. Het komt er dus zo uit te zien na de start van het spel: (K, 4 pnt) Stekelenburg (Ajax) 9 En dan de volgende ronde: (K, 6 (+2) pnt) Stekelenburg (Ajax) 9 Ook als een speler geen punten heeft verdiend (doordat ze niet speelden) staat er 0 pnt achter!

En dan nog 1 ding! Betreft Wisselspelers en de 0 houden. De 0 houden geld voor de einduitslag, dus voorbeeld: Feyenoord - Ajax: 1-0; 56' Greene - Bahia, krijgt Greene 3 punten en Bahia 2,5! Mocht dit het geval zijn: Feyenoord - Ajax: 1-1. Ajax scoort in de 54e minuut en diezelfde wissel (56' Greene - Bahia) vindt plaats krijgen ze allebij GEEN punten voor de 0 houden!!

Competitieopzet:

Er komen 3 poules. We weten nog niet hoeveel personen er in 1 poule komen. Het wordt de bedoeling dat Jeroen, Steven en Michel alle 3 1 poule opzich nemen. Vragen over de puntentelling moet je vragen aan jou pouleleider. Poule 1: Jeroen (= Jeroen_Bruin) Poule 2: Steven (= stevenlubbenik) Poule 3: Michel (= Mich[a]el Ballack) Je kan je altijd aanmelden, wanneer je maar wilt. Je meld je aan via het forum op het voetbalforum. Als je toestemming hebt gekregen (wat zowel altijd gebeurt) mail je je formatie + opstelling naar het bijbehorende e-mailadres wat in ‘Het versturen van je opstelling’ wordt vermeld. Aan het einde van de competitie houd je 3 poule eindstanden over. De eerste 3 van die poules gaan verder naar de finale poule. Zij komen allemaal bij elkaar in 1 poule. Je maakt dan een nieuwe opstelling en stelt een nieuwe aanvoerder in. Vanaf dan telt alles weer hetzelfde.

De winnaar wordt beloond met een halve seizoenskaart van 20 dagen. Hierover nemen wij nog contact op met de winnaar.

Het versturen van je opstelling:

Je verstuurt je opstelling naar het volgende email adres: [email protected] Vermeld daarin ook je managernaam + je aanvoerder (hiervoor tellen de punten dubbel). Zodra je opstelling is ontvangen, sturen wij je een bevestiging! Zeg even in het forum als je je opstelling of wat anders hebt verstuurd dat je dat gedaan hebt! Er is elke dag zeker wel 1 van de 3 (meestal alle 3 wel) op het voetbalforum aanwezig, die er dan voor zorgt dat elke dag het e-mail adres wordt gecheckt. Je kunt uit de volgende formaties kiezen: a. 4-3-3 b. 4-4-2 c. 3-4-3 d. 3-3-4 Let op: Als je eenmaal aan het begin een formatie hebt gekozen, houd je deze ook voor de rest van het seizoen!

De deadline is 3 september. Mochten niet alle opstellingen om 23:59 zijn ingezonden hebben diegene pech. Het aantal plaatsen wordt dan verloot onder andere managers die graag mee willen doen, en misschien wordt de deelnemerslijst ingekort. Hierover snel meer informatie!


Op dit moment draait het OSM Managerspel op volle toeren, en kun je niet meer meedoen. Hoogst waarschijnlijk komt er volgend jaar een nieuwe versie van dit spel. Hopelijk zien we je dan!


© Mich[a]el Ballack