Fantasy League

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Fantasy.gif

De fantasy league is één van de competities die je in OSM kunt spelen, maar wel een hele bijzondere. In de fantasy league stel je je eigen dreamteam samen van spelers over de hele wereld. Je krijgt een vast budget waarvoor je spelers kunt kopen. Zodra alle deelnemers hun spelers hebben gekocht en een naam voor hun team hebben gekozen, gaat de competitie van start.

Als een speler al in een ander team zit, kan ik die speler dan ook nog kopen?

Nee, dat kan niet. Elke speler komt maar één keer voor. Als je een bepaalde topspeler wilt hebben zul je er dus gewoon snel bij moeten zijn. Of je moet een bod doen bij het team waarin hij zit.

Wie mogen er meedoen aan de fantasy league?

Iedereen kan meedoen aan een fantasy league. Je hoeft er geen seizoenskaart voor te hebben. Om zelf een fantasy league te starten moet je premium seizoenskaarthouder zijn (net als met alle andere competities).

Hoe lang mag ik doen over het kopen van spelers voor het samenstellen van mijn selectie?

Je kunt spelers kopen, maar die blijven maar een beperkte tijd (drie kwartier) in je selectie. Als je voor die tijd je team niet compleet hebt dan komen de spelers weer op de transferlijst. Zorg er dus voor dat je binnen drie kwartier je selectie hebt samengesteld en bevestigd.

Er verdwijnen ineens spelers uit mijn selectie, hoe kan dat?

Als je nog bezig bent met het kopen van spelers voor je team bij de start van een fantasy league, dan kan het zijn dat je ineens spelers uit je selectie ziet verdwijnen. Dit komt omdat je dan te lang hebt gedaan over het samenstellen van je selectie. Zorg ervoor dat je binnen drie kwartier je selectie hebt samengesteld om dit te voorkomen.

Als twee managers dezelfde speler in hun team willen, wie krijgt hem dan?

Degene die de speler het eerst koopt, krijgt de speler in zijn selectie. Je moet natuurlijk wel het budget hebben om de speler te kunnen betalen.

Hoe snel moet mijn fantasy league gevuld zijn?

Een fantasy league moet binnen 7 dagen gevuld zijn met managers. Er zijn 16 teams en die moeten allemaal een manager hebben voor het verstrijken van die termijn. Als dat niet zo is, wordt de competitie automatisch verwijderd. Na de eerste 3 dagen wordt de competitie overigens automatisch van het slotje afgehaald om te zorgen dat alle managers zich voor de competitie aan kunnen melden.

Ik heb niet genoeg geld om mijn selectie rond te krijgen, wat moet ik doen?

Als je niet genoeg geld hebt om tot een selectie van 20 spelers te komen, dan doe je iets fout. Je moet dan één of meerdere dure spelers terug op de transferlijst zetten en mindere goden ervoor terug kopen. Het budget is ruimschoots voldoende om een leuk team mee samen te stellen. Iedereen begint met hetzelfde budget en heeft daarmee dezelfde uitgangspositie.

Kan ik gedurende de fantasy league nog spelers kopen?

Ja dat kan. Er kunnen door managers uit jouw competitie spelers op de transferlijst worden gezet en je kunt onderling met de managers onderhandelen in je competitie. Verwacht daar echter niet teveel van. Omdat iedereen in het begin al een aardig dream team bij elkaar koopt, is het meestal niet echt lonend om gedurende de fantasy league nog spelers te kopen. Het budget dat je overhoudt na het kopen van je selectie wordt ook je startbudget in de competitie.

Kan ik spelers scouten in de fantasy league?

Ja, dit is mogelijk.

Waar moet ik op letten bij het samenstellen van mijn selectie?

Zorg in ieder geval dat uitkomt met je budget. Je moet 20 spelers kopen dus koop niet alleen maar dure spelers. Zorg verder voor een goede balans tussen jong en oud, en zorg dat je in elke linie minimaal één absolute topspeler (90+) hebt. Verder moet je natuurlijk gewoon zelf uitzoeken welke spelers jou succes gaan brengen.

Welke naam krijgt mijn team?

Je mag zelf je teamnaam kiezen. Je kunt deze naam kiezen nadat je je selectie compleet hebt gemaakt. Kies een duidelijke naam en houdt je aan de regels van het fatsoen. Doe je dat niet dan riskeer je een schorsing of zelfs uitsluiting van Online Soccer Manager. Gedurende het seizoen kun je je teamnaam niet meer wijzigen.

Kan ik ontslag nemen bij mijn team?

Nee, ontslag nemen is in de fantasy league niet mogelijk. Je kiest je eigen dream team en je zal het daar ook een seizoen mee vol moeten houden. Het is ook niet mogelijk om gekickt te worden door de moderator als je te lang niet online bent geweest.