Eigen vermogen

Uit OSMWiki

In het voetbal van tegenwoordig zijn clubeigenaren die hun eigen vermogen aanwenden om clubs naar een hoger plan te tillen steeds normaler. Op OSM kan dit ook. Treed in de voetsporen van de rijke sjeiks en Russische oligargen.

Het hedendaagse voetbal kent talloze voorbeelden van geldschieters die een club bestieren. Trendsetter was natuurlijk Roman Abramovich met zijn Chelsea avonturen. Manchester City profiteert van de diepe zakken van sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan. Dichter bij huis doet Vitesse het goed dankzij suikeroom Merab Jordania.

OSM biedt de manager nu ook de mogelijkheid een financiële injectie in de club te geven. Als je beleid bij de club even tekort schiet om je doelstelling te realiseren, kun je met je "eigen vermogen" alsnog die spelers kopen die anders onhaalbaar waren geweest. Op de transferlijst zie je nu naast spelers die je niet kunt betalen een speciaal icoontje staan, dat aangeeft dat je eigen vermogen nodig hebt als je toch direct de speler wilt halen.

De optie is trouwens niet bepaald goedkoop: het is bewust exclusief gehouden. Niet elke club in het echte voetbal heeft tenslotte deze mogelijkheden.

Moderators

Moderators kunnen voor hun competitie kiezen om de optie om eigen vermogen te gebruiken toe te staan. Bij competities die aangevraagd zijn door premium seizoenskaarthouders staat de optie standaard uit. Je kunt de optie vinden bij de instellingen voor volgend seizoen. In de competitielijst wordt aangegeven welke competities eigen vermogen toestaan. Wie in een competitie wil spelen waarin geen eigen vermogen gebruikt kan worden, kan dus een league opzoeken of als moderator de optie uitzetten.


Achievements

Op OSM is er een mogelijkheid om gratis Eigen Vermogen te kunnen verdienen. Dit Eigen Vermogen kun je winnen, of wel verdienen, door achievements te halen. Er zijn in totaal 49 verschillende achievements die je kunt behalen waarbij elke achievement een eigen beloning heeft. Zo heeft de achievement 'verbonden' een beloning van 75.000 eigen vermogen en heeft de achievement 'wereldoverheersing' een beloning van 100.000.000 eigen vermogen.

Filmpjes bekijken

Via de app van Online Soccer Manager, is er een tweede mogelijkheid om gratis eigen vermogen te verdienen. Wanneer je naar de optie van het eigen vermogen gaat, op de app, dan staat daar een mogelijkheid om een kort filmpje te bekijken. Per filmpje verdien je een beetje eigen vermogen.