Joris Litmanen

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Huidige avatar

Joris Litmanen

Joris Litmanen is een manager die zich op 8 september 2003 inschreef op het spel Online Soccer Manager. Hij gaat door het leven onder de naam Joris Snaaijer. Hij houdt van drummen en tennissen en natuurlijk lekker eten; pizza, pasta, tortillas & chinees.

Joris is fan van Haarlem, Jari Litmanen en Dennis Bergkamp. Daarnaast Joris is een groot bewonderaar van Ajax en is dan ook trouw lid van de crew The pride of Mokum. Hij zit nu alweer een paar jaar in de crew, heeft alle hoogte en dieptepunten meegemaakt en is er nu zelfs beheerder van.

Verder speelt hij zijn hele carrière, op 1 seizoen na die we maar vergeten, in de competitie die Champignonnen League heet. Deze competitie is nu alweer ver voorbij het 35e seizoen. Ook is Joris al die jaren forumban vrij gebleven. Dit was zo opvallend (NOT) dat er zelfs getest moest worden of hij wel een ban kón krijgen.

Joris Litmanen is 19 jaar oud en woont vlakbij Haarlem. Hij is in TpoM gekomen omdat hij enorm fan is van Ajax en bovendien is het voor Joris iets gaan toevoegen aan het spel OSM. Joris staat bekend als een vrij rustige jongen en is niet vaak te vinden op de fora. Joris kreeg ooit een mailtje van Maighel over forum 21 en was meteen enthousiast. Joris heeft nooit bij een club gevoetbald maar trapt af en toe wel een balletje met vrienden.

Jari Litmanen

Zoals zijn managernaam al verraadt is Joris, ook supporter van geweldenaar Jari Olavi Litmanen. De Finse oudgediende van Ajax, de publiekslieveling van vele supporters. De legendarische 'nummer 10' is geboren op 20 februari 1971 in Lahti, de plaats waar ook zijn profcarrière begon bij Reipas Lahti in 1987. Hij speelde daar 88 wedstrijden en scoorde daarin 28 keer. Via de Finse topclubs HJK Helsinki en MyPa 47 kwam hij, als huurspeler, in het seizoen 1992/93 bij AFC Ajax terecht, als opvolger van Dennis Bergkamp. Daar maakte hij genoeg indruk om een seizoen later definitief door Ajax te worden ingelijfd.

Dit was het begin van een succesvolle periode voor beide; er werden veel prijzen gewonnen waaronder de Eredivisie, de Champions League, de Europese Supercup en de Wereldbeker in het succesvolle jaar 1995, Litmanen werd in dat seizoen ook topscorer van de Champions League.

De door blessures geplaagde Fin vertrok in 1999 naar FC Barcelona, waar hij 2 seizoenen speelde en daarna naar Liverpool vertrok. Bij beide teams had hij veel last van blessures en hij kwam dus niet erg veel aan spelen toe. In 2002 keerde de godenzoon terug naar Ajax waar hij ontvangen werd als een teruggekeerde verloren zoon. Ook hier werd hij achtervolgd door blessures en hij vertrok na 2 seizoenen naar FC Lahti. Daarna speelde hij nog voor Hansa Rostock en Malmö FF, momenteel zit Jari bij Fulham.

Bijna als vanzelfsprekend heeft Litmanen vele interlands gespeeld voor Finland. Hij kwam 122 keer uit voor zijn land en scoorde 30 keer waardoor zijn totaal gespeelde wedstrijden staat op 515 en hij scoorde 192 keer. Litmanen is Fins nationaal topscorer aller tijden, heeft de meeste interlands voor Finland gespeeld en geldt ook als de beste Finse voetballer ooit.

Externe Links

OSM Profiel

The pride of Mokum

Champignonnen League

Forum The pride of Mokum