13: Trainingskampen

Uit OSMWiki

De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.
Dit artikel is onderdeel
van Jeffrey Pol's OSM cursus
Lessen
01: Starten
02: Systeem
03: Voorbereiding
04: Verkoopbeleid
05: Aankoopbeleid
06: Personeel
07: Training
08: Opstelling
09: Het boekje...
10: Taktiek
11: Grensverleggend
12: Sterke tegenstander
13: Trainingskampen
14: Crisismanager
15: Falende spitsen
16: Wiel van Coerver
17: Moderatorschap
18: Cheatersalert

OSM cursus
door: William

Les 13: Trainingskampen

Deze les begin ik met een paar praktijk voorbeelden: 1. Je moet uit tegen een sterke ploeg en besluit om het trainingskamp als extra wapen te in te zetten. Helaas blijkt achteraf dat je ondanks een veldoverwicht geen doelpunten gescoord hebt. 2. Je zit in een periode dat het niet lekker loopt, maar tegen je volgende tegenstander ga je er vol tegenaan en daar hoort een trainingskamp bij. Maar achteraf had je enorm veel balbezit maar kon je ploeg niet scoren. Wie zich in deze voorbeelden herkent moet zich afvragen wat er mis ging. Een trainingskamp is geen wondermiddel die garant staat voor een overwinning. Juist als je uit vorm bent dan heeft dat trainingskamp niet het gewenste effect.

In de oorspronkelijke cursus schreef ik dat een trainingskamp bijna nooit werkt in een uitwedtrijd. Maar recent heb ik ook bij uitwedstrijden succes met een trainingskamp gehad. Soms krijg ik de indruk dat de administrator mijn lessen iets te goed heeft gelezen

Maar hoe zet je dan je trainingskampen wel in? Doorgaan zet ik ze pas in tijdens de slotfase van de competitie. Dan kan je ze namelijk inzetten op tactische momenten, bv als je een 6 punten wedstrijd speelt of als je een sterke ploeg moet spelen. Als je ver komt in de beker dan is het achter de hand hebben van een trainingskamp natuurlijk zeer handig. Dus maak ik pas een eerste planning als de competitie al halverwege is. Die planning is echter niet hard. Als je denkt dat je iets extra’s nodig heb dan moet je wel eens iets anders doen als dat je eerst dacht.

Tip 1: Aan de hand van de wedstrijdstatistieken kan je het gevolg van een trainingskamp terugzien. Het aantal scoringskansen gaat met ongeveer 3 omhoog. Dit geld ook voor je tegenstander, je kan dus achteraf door een paar wedstrijden van je tegenstander te vergelijken zien of hij een trainingskamp heeft ingezet. Hou er echter rekening dat het wijzigen van een systeem negatief is voor je scoringskansen en dat je zo soms een tk over het hoofd kan zien. Het hoogste aantal kansen dat ik ooit in één van mijn wedstrijden gezien heb een wedstrijd in de CrewWars 1 tussen Real Madrid (manager Freakyman) en mijn Real Sociedad. Real Madrid had maar liefst 16 kansen en daartegenover had ik 10 kansen. Overigens heb ik de wedstrijd (zonder trainingskamp) wel met 0-1 gewonnen.

Tip 2: Als je wilt dat je tegenstander niet te horen krijgt dat je een trainingskamp belegt dan moet je eerst een besloten training instellen en daarna pas het trainingskamp. Doe je dat niet dan krijgt je tegenstander het onderstaande bericht:

  • Trainingskamp! Manager XXX van PSV heeft een trainingskamp belegd voor de komende ontmoeting met jouw team! De spelers van PSV zullen hierdoor extra gemotiveerd zijn. Klik hier om ook een trainingskamp te beleggen.

Omdat nog maar eens aan te geven dat je als manager geen pasklare antwoorden van mij krijgt kan ik je vertellen dat ik in deze wedstrijd tegen PSV er voor koos om zelf ook op tk te gaan. Weer een 1-0 en in deze wedstrijd had mijn team 17 kansen hetgeen mij vertelt dat de engine dus op dit punt aangepast is.

Wie is William?

William is een OSM'er van het eerste uur. Deze ervaren manager heeft geruime tijd bovenaan de Managerranking gestaan. William heeft zijn kennis opgetekend en verwerkt tot een OSM cursus.