OSM World

Uit OSMWiki
(Doorverwezen vanaf Online Football Manager)
Ga naar: navigatie, zoeken

Online Football Manager is de internationale versie van OSM in de Engelse, Portugese, Turkse, Spaanse, Servische en Roemeense taal. OFM staat ook bekend als OSM World.

OFM is primair gericht op Engeland, maar ook andere landen kunnen meedoen. Op dit moment heeft OFM zo'n 45.000 actieve managers. Dat aantal groeit echter met de dag.

Nederlanders en Belgen konden zich tot voor kort niet inschrijven voor OFM, omdat er voor hen de oorspronkelijke OSM bedoeld is. Helemaal bij de start van OFM was het wel mogelijk om vanuit Nederland en België een account op OFM aan te maken. Veel managers hebben dat toen gedaan, met als gevolg dat de forums hoofdzakelijk Nederlands geörienteerd werden. Om dat in de toekomst te voorkomen en elk land de vrijheid te geven zich in zijn eigen taal en gewoonten te uiten, was de inschrijving vanuit de Benelux daarna stopgezet.
Op één oktober 2007 heeft Jeroen Derwort via voetbalblog Uithaal te kennen gegeven dat met behulp van software deze blokkade kan worden omzeild.


OFM bevat op dit moment drie competitieserver. Dit zijn Sir Bobby, Hakan en Cristiano.

De administrator van OFM is cfcpaul.

Behalve OSM World zijn er ook speciale versies van OSM in het Duits en in het Chinees, al worden deze niet actief meer ondersteund en zullen in de nabije toekomst gesloten worden.

Externe Links